В последните 4-5 години т. нар. камера за сензорна депривация

...
В последните 4-5 години т. нар. камера за сензорна депривация
Коментари Харесай

„По пътя” с Иво Иванов: Щастието да бъдеш абсолютно изолиран

В последните 4-5 години така наречен камера за сензорна депривация става все по-популярна в Съединените щати. Идеята е релативно обикновена – човек влиза в нещо като изолационна капсула, като в нея не проникват нито светлина, нито тон, нито течение – нищо от външната среда.

Дори тактилното чувство е отстранено. Капсулата е напълнена с вода, която е толкоз наситена с епсомова сол, че човек просто остава да плава на повърхността без безусловно никакво мускулно изпитание. Тъй като водата е с температурата на човешкото тяло, тя не се усеща от кожата.

В камерата човек има възприятието, че просто е висящ в беззвучния вакуум на Космоса. Най-изумителен е резултатът върху съзнанието. След към десетина минути в него стартират да нахлуват мисли, хрумвания и прозрения.

Сред нейните най-големи фенове на така наречен флотационна терапия някои от елитните професионални спортисти на Съединени американски щати.

Легендарният куотърбек Том Брейди има капсула в дома си, а баскетболната звезда Стеф Къри твърди, че флотационната терапия освобождава напрежението върху мускулите и ставите му, декомпресира гръбначния му дирек и му разрешава да пресъздава многочислени комбинации и отигравания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР