В последните 3 години инвестициите в образованието са над 900

...
В последните 3 години инвестициите в образованието са над 900
Коментари Харесай

Инвестициите в образованието у нас са почти 1 милиард

В последните 3 години вложенията в образованието са над 900 млн. лева, подобен растеж в никакъв случай не е имало. Това сподели ръководителят на комисията по обучение към Народното събрание Милена Дамянова на доклада за гражданския разговор „ Европа в нашия дом “, съобщи „ Фокус “. „ Последователните политики на ГЕРБ от 2009 година са факт, единствено за последните 3 години имаме над 900 млн. лева в областта на образованието и подобен растеж в никакъв случай не е имало “, съобщи тя. По думите ѝ тези средства демонстрират действителни резултати.
„ Политиката на ГЕРБ е за слагане на учителя в основата на образованието, от 2009 година минималната учителска заплата набъбна с 104 %. Това покачва освен обществения и публичен статус на учителя, само че и демонстрира, че образованието е народен приоритет “, разяснява тя. По думите ѝ в просветителния бранш има съвременен закон и съвременни наредби. Дамянова означи, че по време на гражданските срещи аудиторията е отбелязала няколко казуса, а точно, че към момента има сериозен % на бизнеса, който желае да вземат участие в просветителния развой за образование на бъдещите фрагменти. Като различен проблем тя регистрира смяната в образователните стратегии, която към момента не е добре обяснена и се следи натоварване на учениците.
„ Механизмът за включване на децата в просветителната система е работещ “, добави още ръководителят на просветителната комисия в Народното събрание.
„ Училищата и детските градини, които имат положителни резултати би трябвало да бъдат поощрявани за това “, добави Дамянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР