„В последните 2 седмици много хора останаха вкъщи, изпълнявайки ограничителните

...
„В последните 2 седмици много хора останаха вкъщи, изпълнявайки ограничителните
Коментари Харесай

Фандъкова разкри какъв ужас тормози столичани в извънредното положение

„ В последните 2 седмици доста хора останаха у дома, изпълнявайки ограничаващите ограничения против ковид “, по този начин стартира пост на столичния кмет Йорданка Фандъкова в персоналния й фейсбук профил.

БЛИЦ TV: Невиждана панорама на бул. "Витоша " в понеделник посред COVID-19 СНИМКИ

„ Така домовете ни станаха работни офиси, класни стаи, занимални, спортни зали, библиотеки, в това число кухни на мастър-шефове, подиуми на „ България търси гений “ и строителни площадки на майстори, решили, че в този момент му е времето на ремонта, плануван за лятото.

И всичко това се събира в един блок, стена до стена, на няколко квадратни метра разстояние, едновременно. Така, може би парадоксално, само че физическата отдалеченост, която би трябвало да пазим, направи нас, хората, които живеем в жилищни блокове, още по-близки.

В последните дни получих десетки сигнали за звук от домашни поправки и фамилни купони, които пречат на съседите да правят своите задания.

Забраните за избрани часове са ясни, полицията може да ги управлява и постанова наказания. Но с изключение на наредби има и схващане, което да демонстрираме.

Шест крути ограничения в София! Затварят пазарите, учебните заведения и... ВИДЕО

Законово и житейски е неизпълнимо да отговоря на апелите да издам заповед за възбрана на всички домашни поправки и шумни действия у дома когато и да е на денонощието.

Затова моят апел към всеки, който е решил, че ремонтът е наложителен, да подходи с схващане и да откри метод да приказва със своите съседи.

Етажните собствености могат и да одобряват правилото, че за времето на изключителното състояние , поправки не могат да се вършат. Има разновидности, само че за всички тях е нужно да си приказваме и да стъпваме в обувките на другите.

Стоим в къщите си и пазим отдалеченост, с цел да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и сътрудниците, на съседите и непознатите.

Нека, до момента в който пазим живота, да си опазим и нервите.

И по този начин, бавно, до момента в който се борим с ковид, да се научим и да живеем дружно.

Защото всичко, което вършим в този момент е, с цел да продължим да сме дружно! “, написа още Фандъкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР