В последните 2-3 месеца получих десетки оплаквания за това как

...
В последните 2-3 месеца получих десетки оплаквания за това как
Коментари Харесай

Сидеров търси сметка за проверките на Валери Симеонов по Черноморието

В последните 2-3 месеца получих десетки недоволства за това по какъв начин единствено избрани заведения по Черноморието подлежат на инспекции, съобщи пред публицисти в Бургас водачът на Политическа партия „ АТАКА " и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти " Волен Сидеров.

„ Избран съм за депутат от Ямболския район, само че по Конституция съставлявам целия народ. Освен това съм ръководител на една от двете парламентарни групи, която изпрати настоящето държавното управление във властта, отпред с премиера Борисов. Ние ги упълномощихме да ръководят в полза на народа. В качеството си на депутат аз се вслушвам във всяко едно недоволство или сигнал, който стига до мен от страна на гласоподаватели, групи от хора, гилдии. И към този момент в последните 2-3 месеца получихме десетки недоволства от сдружения, асоциации на хотелиери, рестораньори, представители на туристическия бизнес ", сподели още Сидеров.

По думите му са се провели съществени настоятелен срещи във Варна, Бургас, Слънчев бряг и Созопол с представители на бизнеса в делова конюнктура. „ Всички повториха едно и също – че сега държавното управление, употребявайки държавни институции като Регионалната здравна ревизия и Министерство на вътрешните работи, в лицето на ОДМВР, биват употребявани като шпиц команди против избрани заведения за сметка на други " добави още Сидеров.

Според него единствено избрани заведения са обект на непрекъснати инспекции. Имал сигнали за заведения, в които всеки ден безусловно дошли служители на реда с маски, въоръжени като при терористична акция. „ Това са заведения за развлечение, а на клиентите им се ревизират персоналните карти и с какви коли са. Но това е единствено в избрани заведения. Други олигарси не биват пипани с пръст. Пример са двама братя от Свети Влас. Всеки, който пристигна на Влас получава от тях апартамент, само че при тях не стъпват нито РЗИ, нито Министерство на вътрешните работи нито такива с маски. Там, узнавам, сега почиват доста сполучливо представители на държавното управление ", добави Сидеров.

Като ръководител на парламентарна група, която поддръжка правителствоъо, желая отговор от министър-председателя той оторизирал ли е дейности на свои членове на държавното управление, които да идват тук, да работят като представители на военна хунта и да безчинстват – да тероризират българския туристически бизнес, сподели още водачът на Атака. „ Правителството пък, в случай че може да се замисли и да си отговори единствено – има ли потребност от такова държавно управление, би трябвало ли да продължи да ръководи? ", добави Сидеров

По думите му бележките, които слага РЗИ на вратите на заведенията, с цел да ги спре от употреба, са противозаконни. „ Тук съм да запитвам шефът на РЗИ кой им дава право да залепват такива противозаконни бележки. Кой дава право на РЗИ да работи като шпиц команда? Кой подрежда на Министерство на вътрешните работи, запас на държавни институции, да работи като щпиц команда, като военна хунта, с цел да убива част от Българския бизнес за сметка на различен ", сподели още Сидеров.

„ Не сме изпратили това държавно управление във властта да обезпечава икономическа територия на едни за сметка на други в туристическия бизнес, в този момент се срещам с тематиката. Кой знае какво е в други, тъй като същинската власт е в изпълнителната власт. Там е големият запас, там е властовия лост, там са инструментите, с които можеш да съсипеш нечии бизнес, орис и или да дори територия на някой различен. Това не е пазарна стопанска система, това не е народна власт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР