В последните 10 години Филип Морис Интернешънъл се превърна в

...
В последните 10 години Филип Морис Интернешънъл се превърна в
Коментари Харесай

Нова технология за нагряване на тютюна преобразява индустрията

В последните 10 години Филип Морис Интернешънъл се трансформира в пионер в създаването на нови нагреваеми тютюневи произведения, които са първите сполучливи на пазара.

Свидетели сме по какъв начин нововъведенията навлизат както в производството на артикули, по този начин и в всекидневието ни. Докато всеки от нас разчита на развиването на технологиите, обществено виновните компании обмислят и по какъв начин да се погрижат за околната среда и човешкото здраве. Автомобилната промишленост от години е една от най-бързоразвиващите се, а компаниите в бранша ползват разнообразни тактики за понижаване на вредата към околната среда и повишение сигурността на пътя. Затова и колите претърпяват голям брой трансформации през годините.

Цигарената промишленост обаче остава непроменена от епохи и продуктът, който фирмите оферират, не претърпява огромни промени. Много специалисти по публично здраве споделят мнението, че въпреки и водещ до пристрастяване, никотинът не е главният извършител на болести, свързани с пушенето. Смята се, че процесът на горене на тютюна е виновникът за появяването на нездравословните субстанции, които предизвикват тези болести. Отчитайки този факт, през 80-те години на предишния век огромните тютюневи компании стартират да търсят способи да отстранен горенето, като в същото време основат удовлетворяващ за пушачите артикул. През последните 10 години Филип Морис Интернешънъл се възползва от нововъведенията и високите технологии,  с цел да се трансформира в пионер в създаването на нови нагреваеми тютюневи произведения, които са първите сполучливи на пазара. На своя уеб уебсайт компанията разгласява редица данни от научни проучвания, чиито резултати са обещаващи. Така през днешния ден ставаме очевидци на иновационна гражданска война в сектора.

Технологията за електронно нагряване на тютюна е огромната иновация при тютюневите произведения. Системата обезпечава точно управление на температурата на нагряване на тютюна благодарение на електронен надзор, като по този метод се подсигурява неналичието на горене. С унищожаване на горенето вместо пушек, пепел и катрани се отделя пара със наличие най-вече на вода и никотин. Отделеният аромат е в пъти по-слаб спрямо този на стандартна цигара, а за улеснение на потребителя устройството е за многократна приложимост с батерия.

Докато никотинът е естествена съставна част на тютюна и води до пристрастяване, токсичните субстанции в цигарения пушек са приети за съществени причинители на болесттите, свързани с тютюнопушенето. Те се отделят при горящата цигара, когато доближи температура от към 800 градуса. При изгарянето на тютюна се образува пушек с нездравословни отрови. Но, когато той се нагрява до температури от към 300 градуса, вместо пушек се образува пара. Много специалисти по публично здраве са на мнение, че методът за понижаване на вредата от тютюна е подобен с този за понижаване на вредата в други промишлености. Според Института по зависимости на Съединени американски щати „ въпреки че никотинът води до пристрастяване и може да бъде отровен, в случай че се поема във високи дози, той не предизвиква рак – други химически субстанции водят до най-тежките последици от тютюнопушенето “. Тютюневият пушек съдържа примес от химически съединения – въглероден окис, катран, формалдехид, цианид и амоняк, като доста от тези съединения за карциногени. Все повече експерти по публично здраве към този момент считат, че наред с напъните на държавните управления за предварителна защита на започването на пушене и насърчване на пушачите да се откажат, обезпечаването на достъп до по-малко нездравословни други възможности за пушачите е метод, който крие голям капацитет за тези, които не желаят да се откажат.

Целта на новата категория артикули е освен да се реализира понижени концентрации  на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции, само че по едно и също време с това пълнолетните консуматори да ги възприемат като удовлетворителна опция на цигарите. При всички случаи, най-хубавият метод да се избегне вредата от тютюнопушенето е човек в никакъв случай да не стартира използването или да се откаже. Но поради необятното разпространяване на тютюнопушенето и прогнозите на Световната здравна организация, че броят на пълнолетните пушачи по света ще остане неизменен до 2025 година, да се даде късмет на по-добри други възможности, целящи понижаване на вредата, наподобява свястно.

Разработваните артикули, обаче, би трябвало да дават отговор на две условия. На първо място, те би трябвало да носят по-малък риск при продължителна приложимост и изцяло да удовлетворят пушачите, които изберат да употребяват този вид артикули. Тоест, в случай че даден различен артикул е с потвърдено по-нисък рисков профил, само че не се приема от пълнолетните пушачи, то неговото позитивно влияние за публичното здраве няма да има нужния резултат.

Тютюневите артикули с нагряване, само че без горене, продуктите с електронно изпаряване и хибридните устройства, са евентуално по-малко нездравословни и по-добра опция на общоприетата цигара с помощта на неналичието на развой на горене. Някои от новите системи за нагряване на тютюна към този момент се оферират на международните пазари. Наред с продукта на Филип Морис, Бритиш Американ Табако, Джапан Табако и други оферират на пазара свои версии на артикули с нагряване.

Какво съставлява методът за понижаване на вредатa

Подходът за понижаване на вредата е тактика за запазване на публичното здраве, която цели да понижи нездравословните последици, свързани с рисково държание. Първоначално концепцията е създадена за хора, които злоупотребяват с упойващи субстанции и не могат да се откажат. В последните години тази идея се ползва сполучливо и в други области като автомобилната промишленост, половото обучение за деца или контрола на използването на алкохол. Целта е да се понижи рискът за хората, които избират или не престават да имат рисково държание.

Примери за понижаване на вредата в разнообразни браншове
От 1975 година насам защитните колани в колите са избавили живота на 255 000 душиПредпазните колани за водачи и пасажери понижават риска от гибел с 45% и риска от тежки пострадвания с 50%Намаляването на вредата се трансформира в главен детайл и от политиката за надзор на тютюна. Държави като Англия, Съединени американски щати и Нова Зеландия към този момент регистрират значимата роля на метода за понижаване на вредата и го включват в политиките си за надзор на тютюна.
Иновациите в автомобилния бранш

 shutterstock_515877400web Автомобилната промишленост е един от секторите, които сполучливо следват тактиката за „ намаляването на вредата “ и опазването на публичното здраве, а в същото време с това усъвършенстват и индустриалната си линия. Например „ Форд “ стартира да създава първия наличен автомобил, предопределен за американската междинна класа, още през 1908 година с четиритактов мотор и оптималната скорост от 72 км/ ч. Цената му е била към 500 $. На 17 април 1964 година „ Форд Мустанг “ дебютира на панаира в Ню Йорк с четири типа мотори, а с година по-късно се появяват и ектри като климатик, оцветено стъкло, радио с натискане на бутон, състезателен волан, вътрешна подпора, винилов покрив. Цената на колата тогава към този момент е скочила до 2500 $. Със всяка следващ+а година моделът се обновява и цената му обяснимо се усилва. През 2017 година екологичните нововъведения и стандарти, които следват фирмите в бранша, разумно водят до ерата на електрическите автомобили и хибридите. Затова и компанията обновява литиево-йонната батерия с течно изстудяване на „ Фокус Електрик “ беше доста усъвършенствана, като потенциалът й е от 23,0 до 33,5 киловатчаса, което значи пробег от 115 благи с едно зареждане. Съответно и цената си дава отговор на заложените нововъведения в модела – 30 000 $.

Материалът е направен с поддръжката на „ Филип Морис България “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР