В последната седмица в отбора на Mercedes тече вътрешна политическа

...
В последната седмица в отбора на Mercedes тече вътрешна политическа
Коментари Харесай

Хамилтън прави всичко възможно, за да убеди Mercedes да не взима Фетел

В последната седмица в тима на Mercedes тече вътрешна политическа битка. От едната страна стои бордът на шефовете на компанията, притежател Даймлер, а от другата са шефът на заводския тим във Формула 1 Тото Волф и звездата на тима и шесткратен международен първенец Люис Хамилтън.

Приближени до Ола Калениус настояват, че изпълнителният шеф на концерна Даймлер държи Фетел да бъде притеглен и по този начин да се извърши едно от желанията на борда на шефовете за шампионския тим да се състезава немски водач. След като Фетел разгласи, че в края на годината напуща Ferrari, Волф незабавно разяснява бъдещето на германеца, като в началото изрази сериозен интерес. Двамата са в доста положителни връзки и не крият другарството си макар съперничеството на Mercedes и Ferrari на пистата в последните години.

Намеса от страна на Люис Хамилтън обаче внезапно промени тона при изявленията на Волф, който в последното си изявление бе доста по-резервиран. Австриецът изясни по какъв начин първо ще бъде преговаряно за 2021 година със сегашните водачи Люис Хамилтън и Валтери Ботас, по-късно с Джордж Ръсел, който се състезава за Williams, само че е и формален тестов водач на Mercedes, и чак тогава може да се мисли за предложение на контракт за Фетел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР