В последната съботна вечер от февруари, bTV Репортерите ще бъде

...
В последната съботна вечер от февруари, bTV Репортерите ще бъде
Коментари Харесай

bTV Репортерите зад стените на българския павилион на Венецианското биенале

В последната съботна вечер от февруари, bTV Репортерите ще бъде отдадено на националното ни присъединяване във Венецианското биенале. Зад стените на българския павилион, репортерът на bTV Леда Цветкова ще запознае феновете с плана „ Как живеем “ и с неговите създатели - Рада Букова, която живее и работи в Париж, и Лазар Лютаков, който се занимава с изкуство във Виена.

Снимка: btvnovinite.bg

След края на българското присъединяване имаше необятен публичен отзив във връзка творбата и нейната направа, като най-честите обвинявания бяха свързани с това, че е направена от евтини материали, закупени от задгранична верига. Каква е авторовата концепция и какво е нейното обръщение? Отговорите феновете ще научат непосредствено от двамата създатели.

Снимка: btvnovinite.bg

Изхарчи ли България 500 хиляди лв. за състезанието? Горови Ярослава Бубнова – шеф на Националната художествена изложба и комисар на българския павилион.

За метода, по който е извършен състезанието за избор на творба, пред bTV Репортерите ще застане професор Чавдар Попов, който е част от журито.

Снимка: btvnovinite.bg

Защо е значимо България да застане на международната арт сцена и какви мнения получи павилионът ни - споделя кураторът Вера Млечевска.

Съвременното изкуство е културното завещание на бъдещето, по тази причина макар свадите и обвиняванията, всички се сплотяват към едно, а точно - че последващо национално присъединяване би трябвало да има. Гледайте кино лентата на bTV Репортерите на 29 февруари, незабавно след централната емисия на bTV Новините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР