В последната класация на "Репортери без граници" България падна до

...
В последната класация на "Репортери без граници" България падна до
Коментари Харесай

Битият журналист: В България няма свобода на словото

В последната ранглиста на "Репортери без граници " България падна до 111 място по независимост на словото. Според проверяващия публицист Христо Гешов от Червен бряг сходна независимост у нас изобщо няма.

Той самият е направил редица следствия, свързани с публични поръчки и европейски средства в общината, и по думите му точно работата му е мотив за нападението против него от края на предходната седмица, след което той се е разминал единствено с натъртвания.

"Един публицист, когато си е приключил работата и получава сходен жанр закани, той я е приключил добре ", означи Гешов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът от Червен бряг даже сподели, че когато става въпрос за независимост на словото, в по-малките региони няма по какъв начин да се приказва за такова нещо, тъй като там общините си купуват медии и освен това законно.

"Аз съм работил с този кмет, правил съм редица следствия. Много добре разбирам, че след тези мои следствия и сигнали, които съм подавал до Специализираната прокуратура и до други способени органи, ножът безусловно опира до кокала ", сподели Христо Гешов.

Той беше безапелационен, че нападението против него няма да го спре да прави своите следствия за злоупотреби с европейски и общински средства в Червен бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР