В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но

...
В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но
Коментари Харесай

Половин милион българи са взимали дрога поне веднъж

В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, само че хероинът праща най-вече хора в клиники. Това демонстрира годишният отчет на Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании.

“Не може да се приказва за рецесия при използването на опиати. Увеличава се обаче използването на екстази, главно в всеобщи заведения като нощни заведения и клубове ”, споделя доктор Пламен Попов – шеф на Национален център по наркомании, представен от Българска национална телевизия.

Канабисът e най-употребяваното вещество както в България, по този начин и в Европейски Съюз. Наркозависимите в България са към 30-40 хиляди, т.е. такива с проблематична приложимост на опиати. 11,2% от хората в България са употребявали в миналото в живота си някакво наркотично вещество, това е към половин милион българи. Също имаме данни за приложимост през последната година и през последните 30 дни. Вижда се, че има на всички места наклонност на нараствания, счита Александър Панайотов – шеф на Национален фокусен център към Националния център по наркомании.

Според Тихомир Безлов, който работи в Центъра за проучване на демокрацията, през 2003 година е почнало бързо повишаване на използването на канабис в България. “Забелязва се обаче едно стагниране на използването на канабис 2019 година по отношение на 2018 година ”, съобщи той. / novavarna.net
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР