В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но

...
В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но
Коментари Харесай

Европейски доклад: Младите българи употребяват най-често канабис


В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, само че хероинът праща най-вече хора в клиники. Това демонстрира годишният отчет на Европейския център за мониторинг на опиати и наркомании.

„ Не може да се приказва за рецесия при използването на опиати. Увеличава се обаче използването на екстази, главно в всеобщи заведения като нощни заведения и клубове. “, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Пламен Попов – шеф на Национален център по наркомании

„ Канабисът в най-употребяваното вещество както в България, по този начин и в Европейски Съюз. Наркозависимите в България са към 30-40 хиляди, т.е. такива с проблематична приложимост на опиати. 11,2% от хората в България са употребявали в миналото в живота си някакво наркотично вещество, това е към половин милион българи. Също имаме данни за приложимост през последната година и през последните 30 дни. Вижда се, че има на всички места наклонност на нараствания. “, разяснява Александър Панайотов, шеф на Национален фокусен център към НЦН.

Според Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията през 2003 година е почнало бързо повишаване на използването на канабис в България. Сега се вижда едно стегниране на използването на канабис 2019 година по отношение на 2018 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР