В посланието към Федералното събрание Владимир Путин препоръча на американските

...
В посланието към Федералното събрание Владимир Путин препоръча на американските
Коментари Харесай

Скритият коз на Доналд Тръмп

В посланието към Федералното заседание Владимир Путин предложи на американските си сътрудници да изчислят времето за полет до задачата и обсега на съветските въоръжения, а чак тогава да вземат решения за произвеждане, камо ли пък за разполагане на свои ракети със междинен и дребен обхват в Европа. Как да постъпи Вашингтон освен това състояние? На пръв взор има три вероятни сюжета. Американците загърбват евентуалната концепция да развръщат оръжия на европейския континент, щом изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО), оставят без внимание предизвестията на съветския водач или намерено задействат нова оръжейна конкуренция.

Но съгласно мен правилният отговор е различен - четвърти вид. Съответните хора във Вашингтон естествено ще вземат за сведение думите на съветския президент, само че до 2020 година американците все така ще подкопават с играта си интернационалната непоклатимост. Сиреч главната наклонност ще се резервира. Обяснението е просто. Стремежът на президента Доналд Тръмп в действителност е да натовари мощностите на концерна " Рейтиън " - производител на крилати ракети, обвързван не с кого да е, а със семейство Буш. Според разнообразни оценки става дума да бъдат усвоени най-малко 300 милиарда $. На процедура обаче цифрата сигурно ще е по-голяма.

С други думи, Тръмп и кланът Буш потеглят към договорка - настоящият президент получава контрола над Републиканската партия, толкоз нужен за идната изборна акция, а концернът - многомилиардни военни контракти. До 2020 година Съедините щати ще създават ракети от този клас, ще укрепват своя капацитет и ще усвояват милиарди долари.И в случай че след две години Доналд Тръмп получи втори мандат, ще стартира и най-интересното. Администрацията ще се замисли какво да прави и по какъв начин да употребява насъбраните ракети със междинен и дребен обхват. Някои считат, че днешният американски водач най-вероятно ще изгуби властта. Но съгласно мен той ще си остане в Белия дом. Защото досега Тръмп съумя да завоюва всичко допустимо в сферите, където въобще би могъл. Той подписа професионално всички покупко-продажби и съглашения, давайки мощен старт на американската стопанска система. И не се ли случи никакво сполучливо физическо нападение или някаква революция, ще е извънредно мъчно да бъде надвит в конкуренцията през 2020 година Впрочем той може да извърти в своя изгода даже и революция.

Запазил президентското кресло, Доналд Тръмп ще се постарае да замени ракетите си против съветските. Ако предположим (и очевидно ще стане тъкмо така), че в околните две години Съединени американски щати и Русия ще натрупат въоръжения, и двете сили ще се снабдят освен с нови ракети, само че и с запас за пазарлък. Значи след изострянето нищо чудно да последва конкуренция в разоръжаването и придвижване към преобразен ДРСМО с включване и на други играчи.

В този случай Тръмп може да извърши едно от старите си обещания - да се сдобри с Русия, и да стартира договаряния. Следва невиждан пробив в връзките сред Москва и Вашингтон, след това - нова " пролет ". А в това време ето ти късмет да се уредиш двойна облага за себе си и за вътрешнополитическите си сътрудници: парите за произвеждане на ракети към този момент са взети, време е да се усвои бюджетът за тяхното очистване!

Особено преференциално ще е за Доналд Тръмп цялата история с изострянето да стигне разгара си в крайната фаза на изборната акция. За да се хване електоратът на тая въдица, би трябвало да трепери от боязън, мислейки, че единствено минута го дели от нуклеарната злополука. Тогава към този момент може отново да се обещае " помиряване " с Москва. Ситуацията задължава американския президент да преценява с изборите всяка своя стъпка. Защото съперниците не му дават друга опция и се стараят да задушат всички негови хрумвания, без да се вглеждат в детайлностите.

Колкото до сигурността в Европа, при все това изострят обстановката, американците още нямат подготвеност да разположат ракети на континента. Макар да не не помнят тази концепция, през днешния ден става дума единствено да създават РСМО. А и за какво да развръщат незабавно въоръженията, нали до момента в който още са " на склад ", отново са добър запас за спорене. И кой би се отказал от един коз без опит да го замени за нещо. Пък и разполагането на ракети в Европа би означавало към този момент напълно друго равнище на борба - прекомерно рисково за всички.

Тъй че в околните две години се обрисува огромна игра към изборната акция в Съединени американски щати и преразпределението на финанси в републиканските среди. После може да пристигна и разведряване - ненадейно и стремглаво. Друг въпрос е, че около това изниква доста огромен проблем: една пушка, окачена на стената, има изгледи да стреля. Което сигурно не трябва да се не помни в никакъв случай. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР