В послание към вярващите по повод предстоящия през юни Световен

...
В послание към вярващите по повод предстоящия през юни Световен
Коментари Харесай

Папа Франциск: Интернет е източник на познания, но и на дезинформация

В обръщение към вярващите във връзка идния през юни Световен ден на обществените връзки папа Франциск предизвести, че в интернет има заплаха от дезинформация и умишлено и целеустремено деформиране на обстоятелствата, съобщи Франс прес.

Интернет " е източник на знания и на връзки, които в миналото бяха немислими ", признава Светият отец. В същото време той напомня, че " доста специалисти акцентират и рисковете, които заплашват изследванията и шерването на достоверна информация в световен мащаб ". Мрежата е невероятна опция за достъп до познания, само че се оказва и едно от местата, които са най-силно изложени на дезинформация и умишлено деформиране на обстоятелствата, акцентира папата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Социалните медии оказват помощ, от една страна, хората да се свързват, да се откриват и да си оказват помощ взаимно. От друга страна обаче, те разрешават операция на персоналните данни, целяща стопански или политически изгоди, без да се държи сметка за дължимото на личността почитание, обобщава папата. Той показва страдание, че един на всеки четирима от най-младите е забъркан в случаи на кибертормоз.

В мрежата " прекомерно постоянно идентичността е основана на опълчването на другия, на непознатото за групата ", което води до разделяне и демонстрация на предубеждения и съмнения, и подхранват групи, които изключват разликите, декларира папата. Той предизвестява и за заплахата интернет да докара до усилване на самоизолирането и подсети за рисковия съгласно него феномен на " обществените отшелници ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР