Берое U15 завърши на трето място на международния турнир Белспорт

...
Берое U15 завърши на трето място на международния турнир Белспорт
Коментари Харесай

Страхотно представяне на юношите на Берое в Полша - разбиха с Олимпик Марсилия с 4:0

Берое U15 приключи на трето място на интернационалния шампионат " Белспорт Къп " в Полша. Момчетата, водени от Радостин Александров и Пламен Петров, до последно бяха на втора позиция, само че изгубиха в последния мач и взеха бронза в конкуренцията. След " зелено-белите " в шампионата останаха Лестър, Черноморец (Одеса), Висла (Краков), Сласк (Вроцлав), Олимпик (Марсилия), Баник (Острава), Бромапойкарна и други.

Най-запомнящите се мачове за Берое в шампионата бяха безапелационната победа над Олимпик (Марсилия) с 4:0 (нито един различен тим не съумя да вкара повече от гол на французите), триумфът след поврат с 2:1 над Сласк (Вроцлав) и успеха над Висла (Краков) още веднъж с 2:1.

" Невероятно показване на нашите деца. Оставихме отлични усещания и малко на брой вероятно чакаха да сме в шампионския поток, че и да стигнем до почетната стълбичка. Не сме надалеч от тези тимове, дори в противен случай. Показахме, че против отборите, които играят най-хубав и първокласен футбол, можем да бъдем най-силни и да се надиграваме сполучливо. В тима ни има изключителни гении, необикновен колектив и построена просвета, която ни слага толкоз високо в очите на хората, които ни гледат и следят- това е ужасно! И като тим, и като характерности не отстъпихме на другите отбори и самоуверено мога да кажа, че в нито един мач не бяхме надиграни, даже в противен случай -изпуснахме да победим 2 тима, от които бяхме доста по-добри, само че не ни стигна шанс. Увереността, опитът и израстването на момчетата от този шампионат са най-полезното нещо, с което се прибираме от Полша. Получихме страхотни уроци, а също по този начин и предложения от други уредници в Европа. Показахме, че тимът на Берое е един от огромните в сходни съревнования. Бъдещето пред тези момчета е обещаващо, само че има още толкоз доста, което да научим и да изградим. С Пламен Петров сме извънредно удовлетворени и горди с представянето на децата ", разяснява след награждаването наставникът на Берое U15 Радостин Александров.

Берое получи още едно самопризнание в Полша. Вратаря на отбора Георги Христов бе награден за най-хубав на шампионата. Възпитаникът на треньора на вратарите Пламен Петров бе стабилен и постоянен във всичките си мачове, в които взе присъединяване, в това число в успехите над Олимпик Марсилия и Сласк Вроцлав. Георги Христов се причисли към тима на Берое това лято от Казанлък като демонстрира голямо израстване под управлението на Пламен Петров. Това е поредна самостоятелна премия от интернационален шампионат за тима. Миналият сезон в Италия бе награден Монир Ал Бадарин за най-хубав полузащитник. Отличителна премия имаше и за Станислав Петков на интернационалния шампионат " Колония Къп ", където плеймейкърът взе приз за най-хубав полузащитник.

" Индивидуалните награди са нещо значимо - те демонстрират, че с изключение на тимове, развиваме характерности и то качествено - това е целта. Георги израства доста при Пламен Петров и занапред има още доста какво да учи. Аз бих наградил най-малко още 6 от нашите играчи, само че това не бе допустимо. Важното е, че всички сме съпричастни с триумфа на Георги и имаме заслуги в това достижение. Най-вече - професионалната и детайлна работа на Пламен Петров, който съумя да построи Георги до това равнище, а имам вяра и че занапред ще го усъвършенства ", съобщи Радостин Александров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР