В поредното издание на рубриката „Властта говори! Открито“, която Министерският

...
В поредното издание на рубриката „Властта говори! Открито“, която Министерският
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Финансовият министър Валери Белчев отговаря на въпроси на граждани

В следващото издание на рубриката „ Властта приказва! Открито “, която Министерският съвет започва във Facebook, на въпроси на жители и медии през днешния ден дава отговор министърът на финансите Валери Белчев.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Задължение на финансовото министерство е да внесе предложение за Бюджет 2022, а решение на партиите е до каква степен ще се съобразят с него. Така министърът отговори на въпроса дали държавният бюджет би трябвало да е ангажимент на длъжностен кабинет.

Вчера след постоянното съвещание на Министерския съвет Белчев разгласи, че кабинетът предлага нарастване на минималната заплата, майчинството и детските надбавки.

„ Искаме да се погрижим приходите на българите да не спадат, тъй че да не страдат от придвижването на стопанската система и качването на цените “, съобщи той.

Министърът разяснява още настоящи тематики във връзка с финансовото положение на страната и плана на бюджета за 2022 година, в който акцент са растежът на приходите на жителите, поддръжката за фамилиите с деца, за уязвимите групи и за дребните общини.

Въпросите към него може да бъдат задавани във Facebook страницата на Министерския съвет и по време на живото лъчение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР