В поредно многоаспектно раздвоение на личността влезе тази сутрин премиерът

...
В поредно многоаспектно раздвоение на личността влезе тази сутрин премиерът
Коментари Харесай

Заради скъпата демокрация Борисов не иска избори след избори

В следващо многоаспектно раздвояване на личността влезе тази заран министър председателят Бойко Борисов. Докато гласуваше в Банкя, той се изяви и като огромен демократ, и като политик, който е срещу да се харчат пари за демокрацията. Успоредно разкритикува президента Радев за ранната дата на вота, макар че персонално преди месеци настояваше за още по-ранна.

" Това са най-скъпите избори - да го знаят тия, които приказват да вървим от избори на избори. Не съм правил точната сметка, само че близо 50 млн. лева отидоха за имунизациите, близо 50 млн. лева за машинното гласоподаване. Над 9 000 машини са взети, импортирани, разнесени на хората, с цел да могат да гласоподават хората и да са почтени и транспарантни изборите. Това коства доста пари. Над 150 млн. съгласно мен ще излязат изборите. И в случай че някой желае на няколко месеца да даваме по 150 млн., вместо да отиват при хората за повишение на приходите, пенсиите, това е негово право. Аз постоянно съм се съобразявал с това, което народът е казвал и подреждал ", съобщи министър председателят.

По мотив датата на изборите Борисов сподели: " Можеше седмица по-късно, в случай че не беше инатът на президента. Това което искаше народа, го направихме. Виждате данните на инфектираните – 25, 20, 18% позитивни проби. Слизаме от третата вълна ". Борисов направи сходни изявления и в предходните дни. А действително той бе един от хората, които през януари остро нападнаха Радев за противоположното - че е насрочил вота на първата допустима дата 28 март.

 

СУМИ

За задачите на машинното гласоподаване на актуалните избори бяха купени 9600 машини. Обществената поръчка бе на стойност 43 млн. лева На процедура при нови избори не би трябвало да се харчат още пари, а да се употребяват към този момент купените.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР