В поредния епизод от "Лигата на джентълмените" Боби Борисов разглежда

...
В поредния епизод от "Лигата на джентълмените" Боби Борисов разглежда
Коментари Харесай

Аналитични показатели във футбола и развитието на ВАР // Лигата на джентълмените

В следващия епизод от "Лигата на джентълмените " Боби Борисов преглежда забавни аналитични индикатори във футбола, както и развиването на системата ВАР.

Има доста футболни дуели, в които крайният резултат се дефинира от мнозина като случайност или плод на шанса. Поради тази причина се счита, че крайният резултат не постоянно ни дава ясна визия за случилото се на терена.

Точно заради тази причина от ден на ден спортни анализатори се обръщат към по-напреднали модели от вида xG, в които се мери качеството на основаните положения пред двете порти и се борави с термини като „ качество на основаните положения пред противниковата врата” (обяснението за „ предстоящи голове”) и „ качество на позволените положения пред личната врата” (абяснеунието за „ предстоящи позволени голове”)

xG – Очаквани голове – какъв брой гола приблизително на мач ще вкара състезател или тим въз основа на качеството на ударите и ситуациите, които употребява

Целта на този способ е да се проучват качеството на основаните шансове и да се изясни надалеч по-добре играта на даден състав.

За задачата една от огромните статистически организации е основала логаритъм, основан на статистика от над 100 хиляди удара, оценени от над 10 параметъра за всеки от тях. Всеки удар има своята голова опция, която се пресмята.

Има към този момент няколко уеб страницата, които наблюдават и доставят изцяло свободно тази информация за огромните шампионати на Европа.
Стойността на двата коефициента варира от 0 до 1. Ако цената е 0.5, това значи, че в половината от случаите, когато е насочен сходен удар (от съответното място, по същия метод и в същата посока) е вкаран гол. Ако цената е 0.3, това значи, че гол има в 30 % от тези случаи.

Гледай "Лигата на джентълмените " всеки понеделник и четвъртък!

Включи се във всички разбори и прогнози за идните мачове от британската Висша лига => https://www.facebook.com/ligatanadjentulmenite
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР