В поредната виртуална приемна в Министерство на земеделието участие взеха

...
В поредната виртуална приемна в Министерство на земеделието участие взеха
Коментари Харесай

В поредната виртуална приемна на МЗм трима ръководители на дирекции отговориха на близо 20 въпроса от земеделци

В следващата виртуална приемна в Министерство на земеделието присъединяване взеха трима ръководители на дирекции – Николай Маринов, дирекция „ Земеделие и районна политика “, Георги Праматаров, дирекция „ Идентификация на земеделските имоти “ и Антоан Чаракчиев, дирекция „ Биологично произвеждане “.

Те дадоха отговор на близо 20 въпроса, заложени от разнообразни земеделци и касаещи изолирани проблеми.

В частта „ Земеделие и районна политика “ шефът на дирекцията Николай Маринов отговори на запитвания свързани с построяването на пчелин върху парцели държавна или частна благосъстоятелност, закупуване на силажни уреди и какви са опциите за кандидатстване по аграрни стратегии.

По тематиката „ Идентификация на земеделските имоти “ ръководителят на дирекцията Георги Праматаров разиска с земеделците опциите за заявяване на % от дадени имоти. Дискутирана беше наредбата на член 33а, ал 6 от Закона за подкрепяне на земеделските производители. Беше разяснена и методологията за осъществяване на отдалечени теренни инспекции през акция 2022.

Относно „ Биологично произвеждане “ шефът на дирекцията Антоан Чаракчиев отговори на въпроси по отношение на готовността на Компетентния орган за привеждане на локалното законодателство в сходство с влезлия в действие Регламент 2018/848, както и по отношение на глоба на земеделец, положена от Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ).

Виртуалната приемна, която министър Иванов разгласи като една от крачките за бистрота в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци, ще се организира всеки месец, като информация за организирането й ще бъде оповестена на уеб страницата на Министерство на земеделието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР