В популярното въображение викингите воини, които са плячкосвали Северна Европа

...
В популярното въображение викингите воини, които са плячкосвали Северна Европа
Коментари Харесай

Викингите не са били толкова руси и синеоки, колкото се смяташе досега

В известното въображение викингите воини , които са плячкосвали Северна Европа от VIII век, са били толкоз високи, руси и скандинавски изглеждащи, колкото и способни да убиват. Всъщност съгласно ново изследване те са били надалеч по-разнообразни, в сравнение с се смяташе до момента , осведоми " Франс прес ".

Проучването, оповестено в списание Nature тази седмица, акцентира генетичното многообразие , намерено в Скандинавия по времето на викингите, от които произлизат хората в днешните Дания, Швеция и Норвегия.
 Приличат ли си дамите викинги и тракийските дами жрици?
Приличат ли си дамите викинги и тракийските дами жрици?

НИМ реди галерия особено за европейските посетители

Ашот Маргарян, учител в Университета в Копенхаген, който е съавтор на проучването, разясни пред " Франс прес ", че те също по този начин са открили, че идващите по море нашественици " не всички са били скандинавци ".

Благодарение на миграцията най-вече от Южна и Източна Европа , " викингска Скандинавия е имала повече тъмнокоси хора спрямо днешна Скандинавия ", изясни той, като добави, че викингите в действителност са били руси в болшинството си .

Изследователите са анализирали 442 костни фрагмента от VIII до XII век от цяла Европа.
 Викингите са се обличали като модерни хипита
Викингите са се обличали като модерни хипита

Наложеният облик на викинга – облечен в кожи, нефризиран

Данните демонстрират, че по това време е имало доста разбъркване на кости в Южна Скандинавия, частично вследствие на търговия, само че съгласно Маргарян също по този начин и поради иго.

Проучването също по този начин удостоверява предходни проучвания за това къде викингите и техните предшественици са се заселвали в чужбина.

Предците на норвежците са ходили най-вече в Ирландия, Исландия и Гренландия, тези на шведите в актуалните прибалтийски страни, до момента в който датчаните по това време са се появили в Шотландия и Англия.

" Вледенен " - исторически епос за викингите

Приключения, пристрастености, смразяващо принуждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР