В понеделник властите в Хонконг съобщиха за 145 нови случая

...
В понеделник властите в Хонконг съобщиха за 145 нови случая
Коментари Харесай

И в Хонконг рекорден брой заразени с новия коронавирус

В понеделник управляващите в Хонконг оповестиха за 145 нови случая на ковид, от които 142 са излъчени на локално равнище, което слага нов дневен най-много единствено часове откакто градът разгласи най-строгите ограничения, които към момента не могат да лимитират огнището на общността.

Всички в Хонконг ще би трябвало да носят маски на обществено място от тази седмица, оповестиха управляващите в понеделник, до момента в който разкриха най-строгите ограничения за обществено разграничаване в града до момента за битка с нова вълна от коронавирусни инфекции.

Разгърнатите правила пристигнаха, когато управляващите разкриха, че Китай ще помогне на чиновниците да изградят незабавна полева болница, с цел да се оправят с скока на пациентите.

" Епидемичната обстановка в Хонконг е удивително тежка ", сподели основният секретар Матю Чеунг пред кореспонденти, защото той разгласи нови ограничения, в това число възбрана на повече от двама души да се събират в публични и заведения за хранене, като им е позволено да сервират единствено храна за политане.

Плътно опакованият финансов хъб беше едно от първите места, наранени от ковид, когато той излезе от Китай, само че в началото имаше незабравим триумф в контрола на огнището - подкрепят частично от здрава общност, употребяваща маски за лице.

Местните инфекции набъбнаха през последния месец, само че наподобява, че ограниченията за обществено разграничаване на части са малко, с цел да лимитират възходящия брой случаи.

Повече от 1000 инфекции са доказани от началото на юли - повече от 40 % от общия брой, откогато вирусът засегна за първи път в града в края на януари.

Новите ежедневни инфекции са над 100 през последните пет дни и в града от 7,5 милиона към този момент има над 2700 инфекции с 20 смъртни случая, заплашвайки да затрупат лечебни заведения.

Местните управляващи преди този момент оповестиха проекти за превръщането на огромен изложбен център наоколо до летището на града във краткотрайна полева болница.

Чуенг съобщи, че Пекин се е съгласил да помогне за построяването на оборудването с 2000 кревати, сходно на употребяваното в централния китайски град Ухан, където за пръв път се появи смъртоносният вирус.

" Тези лечебни заведения са построени с невероятна скорост в континенталния Китай ", сподели Чеунг.

Здравните чиновници се надпреварват да разкрият източника на най-новата зараза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР