В понеделник велосипедисти излизат на протестен Поход за живот в

...
В понеделник велосипедисти излизат на протестен Поход за живот в
Коментари Харесай

Велосипедисти излизат на протест пред Министерския съвет

В понеделник велосипедисти излизат на протестен " Поход за живот " в София с искане за предприемане на законодателни промени, свързани с сигурността на колоездачите. Демонстрацията ще се организира пред Министерския съвет.

Те упорстват да бъде хванат и водачът, блъснал и умъртвил велосипедист на кръстовището при стадион " Локомотив " в столицата. Протестиращите упорстват за по-активни дейности от страна на Министерство на вътрешните работи и на жителите при издирването.

" Това, което мощно ни тормози, е, че когато водач блъсне велосипедист и избяга от мястото на престъплението, неговото наказване не се усилва, в случай че го заловен изобщо. Искаме тези санкции да са доста по-големи, в случай че избягаш и оставиш човек на пътя. И изключително когато това се случва сред дребни обитаеми места, на мрачно, водачът знае, че е самичък на пътя, няма очевидци ", сподели пред БНР Иво Делин от съдружие " Велоеволюция ".

По думите му има съвсем нулевата ангажираност на способените органи към положението на велоалеите, към нарушителите на разпоредбите за придвижване по пътищата.

На 21 октомври, към 8.20 часа, на бул. " Рожен ", покрай кръстовището с ул. " Петър Панайотов ", 42-годишният Константин Касабов, който е отивал на работа с колело, е бил блъснат от автомобил. Шофьорът е избягал и е оставил потърпевшия тежко ранен на пътя. Въпреки напъните на лекарите в " Пирогов ", Константин умря от тежките контузии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР