В понеделник въздъхнах спокойно. Оцеляхме! Останахме си с нашето велико,

...
В понеделник въздъхнах спокойно. Оцеляхме! Останахме си с нашето велико,
Коментари Харесай

Превратът се размина, до следващите скандали в държавата

В понеделник въздъхнах умерено. Оцеляхме! Останахме си с нашето велико, само и незаменимо с нищо и с никого държавно управление. И сме живи, здрави - и работим... Няма прелом. Както се видя, нямаше даже и опит. А към този момент се бяхме запасили с валериан и с валидол.

Но за какво ли ни се повдига от политическия кретенизъм на тази сензация, който надмина всевъзможни граници на търпимост. Превратът е следващият третокласен шедьовър на също третокласни политсъчинители, от който - в случай че го бяха разгласили като повест, нямаше да вземат и две стотинки. Защото на кретените би трябвало да е ясно, че политическото баламурство в сякаш деполитизираното от близо 30 години Министерство на вътрешните работи няма да ги докара до добър край.

Според сюжета, написан като че ли в учебно заведение за бавноразвиващи се, Министерство на вътрешните работи оповестява посредством един вестник със затихващи функционалности по какъв начин тежковъоръжени провокатори ще нахлуят дружно с елементарните жители в президентството в Деня на отворените порти и ще принудят президента да разгласи изключително състояние в страната.

За тази налудничава измислица, на която не се хвана даже услужливата Специализирана прокуратура, от вътрешното министерство били предизвестили изтънко НСО с цел да ускори защитата на постройката на администрацията на президента. Полицията също била нащрек, да не приказваме за обичаната спецчаст – ГДБОП, която надали не награбила и по една картечница във всяка ръка, с цел да отблъсне изменниците превратаджии.

Един от сигналите гласи: "... на отворените порти (б. ред. - т.е. в деня 16 септември) проведени групи от доста хора ще влязат под прикритие в президентството. И ще изискат президентът да разгласи изключително състояние. Очакват полицията да се намеси и да настане безпорядък. Целта е да се пристъпи към съставянето на програмно държавно управление, само че с този парламент ".

Ужас, смут и отново смут. Да идва 6-и американски флот. Само той може да ни избави. Защото родната полиция не може да свърши и за две пари работа.

За преврата, съгласно тази откровена шизофренична тъпота, метежниците щели да употребяват денят "Х " - неделя, 16 септември, за когато бе плануван и Денят на отворените порти в близо 40 български институции.

И тук сценаристите разделят фабулата на две: първата линия е евроатлантическа. Във Facebook от месеци се провежда митинг на българите от целия евроатлантически свят, които щели да кацнат на Терминал 2, с цел да извършат по-късно прелом в страната.

В петък - 14 септември, тези бунтовници даже дадоха конференция в София, с цел да разкрият изцяло своите пъклени антиправителствени цели, и даже оповестиха каква е тяхната задача. Искането на Facebook групата "Против геноцида на Борисов и всички останали ръководещи партии " е единствено една - събаряне на държавното управление, само че без да се разпуска 44-ото Народно заседание. Според уредника на митинга Емил Русанов, живеещ в Лондон българин (със мощен акцент на български), би трябвало да се сформира преходно държавно управление за девет месеца и да се свика Велико национално заседание. Явно тази линия е отчасти ненасилствена и припомня на "Цветна гражданска война ".

Но тръпките ме побиват, тъй като не се знае дали военният министър ще успее да реагира в неделя и да озапти войската. Защото я си представете, че превратаджиите завладяват и военното ведомство и изпратят на улиците десетте танка на българската войска или пък вземат да вдигнат във въздуха трите самолета, които към момента летят?

Но тъй като всичко това наподобява трагикомично, мозъците от Министерство на вътрешните работи са присъединили в сагата и наложителната съветска линия. Носителите на "Пулицър " и на "Гонкур " от Министерство на вътрешните работи позволяват присъединяване в преврата и на българската Пета колона - русофилите, и по-специално на групите към детектива Марин Маринов, станали известни по време на митингите през 2013 година. Освен това чакам в България да дойде и огромна група от рокерите на Путин - "Нощните вълци ". Техни български почитатели към този момент бяха пуснали фотосите си с тях във Facebook. А съветските рокери също така се очаквало да бъдат тежковъоръжени - автомати, базуки и минохвърчки. И с цялостни туби с "Новичок ".

Прибавете, отново от Facebook, и две паравоенни милиции - Войнски съюз и БНО "Шипка ", които приканват членовете си за готовност в неделя поради митинга. Тези от София би трябвало да са в подготвеност, "за да може при нужда да пресекат неотложно всевъзможни провокации от платените сътрудници провокатори на Сорос, непознати страни и служби ". Хлад ни побива, напряко като в инструкция от Третия интернационал.

Всичко това го написа газетката, употребена за рупор на полицията. Министерство на вътрешните работи публично не разяснява тези налудничави информации. Но се прецизира, че от Столична дирекция на вътрешните работи били основали организация за спокойното протичане на западния митинг. Осигурено е задоволително полицейско наличие. Да му мислят с една дума предателите. Колкото до съветската Пета колона, тя прозорливо се е скрила в миша дупка и не се появява на улицата.

Та по този начин завърши опитът за държавен прелом, преди да е почнал. Според позорния сюжет - водевил. Но си мисля, че ни трябват още два-три мегаскандала в обществото и превратът може да се инсценира. Просто Министерство на вътрешните работи ще се раздели на две и ще изиграе номера. Например ДАНС против ГДБОП. Но тогава няма да ни е до смях.

Хора, в страната на Оруел ли живеем? Или може би във времето на Петър Младенов: "Танкове да дойдат "?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР