В понеделник в по-голямата част от страната валежите ще продължат,

...
В понеделник в по-голямата част от страната валежите ще продължат,
Коментари Харесай

Оранжев и жълт код за сняг, дъжд и вятър, вижте къде

В понеделник в по-голямата част от страната преваляванията ще продължат, като към обяд и по Черноморието дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат преваляванията в Северна и Източна България. Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще остане прохладно със мощен, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно и плевел северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и формиране на преспи и навявания. Максимални температури – сред минус 2 и 3 градуса, по Черноморието до 6-8 градуса.

Оранжев код за превалявания от сняг и вятър е разгласен за 12 области на страната за понеделник. Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска. В тези региони на страната синоптиците предвиждат обилни превалявания от сняг със сумарни количества сред 20 и 30 л/кв.м, в планинските елементи и повече. Ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за формиране на преспи и навявания.

Оранжев код за превалявания от дъжд и вятър е разгласен за седем области на страната за понеделник. Предупреждението е в действие за областите Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Хасковска и Кърджалийска. В тези области като се изключи Сливенска метеоролозите предизвестяват, че ще има обилни превалявания от дъжд, които след обяд ще минават в сняг, като сумарните количества в множеството региони ще са сред 20 и 40 л/кв.м. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. В Сливенска област ще бъде прохладно, ще духа плевел вятър от север-северозапад с пулсации над 24 м/с. Ще вали дъжд, който по-късно денем ще премине в сняг.

За останалите области на страната е разгласен жълт код за превалявания от сняг и вятър. В тези региони ще има превалявания от сняг със сумарни количества сред 15 и 25 л/кв.м, в планинските елементи и повече. Ще се образува снежна завивка. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за формиране на преспи и навявания.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР