В понеделник сутринта ще подадем оставка, съобщи премиерът Кирил Петков,

...
В понеделник сутринта ще подадем оставка, съобщи премиерът Кирил Петков,
Коментари Харесай

Правителството подава оставка в понеделник

В понеделник сутринта ще подадем оставка, заяви министър председателят Кирил Петков, чийто кабинет падна след вота на съмнение в сряда.

Вотът на съмнение беше гласуван от 123 народни представители, „ срещу “ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше импортиран от ГЕРБ поради икономическите провали на държавното управление.

Петков е в Брюксел, където взе участие в взе участие в Срещата на върха на водачите от Европейския съюз и Западните Балкани. Коментарът той направи пред чакащите го български публицисти.

По-рано през днешния ден от президентството публично дадоха отговор какво следва, откакто министър председателят подава оставката на кабинета пред Народното събрание, заяви БГНЕС.

Държавният глава ще стартира съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление откакто министър-председателят подаде оставката на настоящото държавно управление в Народното събрание. Процедурата е в сходство с член 89 от Конституцията.

Вече на няколко пъти Кирил Петков съобщи, че ще опита да сформира нов кабинет, след връчване на мандат от президента на "Продължаваме смяната ". По думите му главният състав ще бъде същия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР