В понеделник сутринта ще подадем оставка, съобщи премиерът Кирил Петков,

...
В понеделник сутринта ще подадем оставка, съобщи премиерът Кирил Петков,
Коментари Харесай

Правителството подава оставка в понеделник

В понеделник сутринта ще подадем оставка, заяви министър председателят Кирил Петков, чийто кабинет падна след вота на съмнение в сряда, съобщи БГНЕС.

Вотът на съмнение беше гласуван от 123 народни представители, „ срещу “ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше импортиран от ГЕРБ поради икономическите провали на държавното управление.

Петков е в Брюксел, където взе участие в взе участие в Срещата на върха на водачите от Европейския съюз и Западните Балкани. Коментарът той направи пред чакащите го български публицисти.

По-рано през днешния ден от президентството публично дадоха отговор какво следва, откакто министър председателят подава оставката на кабинета пред Народното събрание.

Държавният глава ще стартира съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление откакто министър-председателят подаде оставката на настоящото държавно управление в Народното събрание. Процедурата е в сходство с член 89 от Конституцията.

Вече на няколко пъти Кирил Петков съобщи, че ще опита да сформира нов кабинет, след връчване на мандат от президента на " Продължаваме промяната ". По думите му главният състав ще бъде същия=
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР