В понеделник сутринта Биткойните бързо поскъпнаха с хиляди долари, достигайки

...
В понеделник сутринта Биткойните бързо поскъпнаха с хиляди долари, достигайки
Коментари Харесай

Фалшиви новини за Bitcoin ETF доведоха до рязко увеличение на цената на криптовалутата

В понеделник сутринта Биткойните бързо нарастнаха с хиляди долари, достигайки до 30 000 $ на някои тържища за криптовалута. Защо? Тъй като неправилни отчети за утвърждението на SEC за iShares Bitcoin ETF на BlackRock се разпространиха онлайн.

Тези известия обаче се оказаха изцяло погрешни.

Приложението iShares Bitcoin ETP към момента се преглежда от SEC.

Говорител на BlackRock в изказване за Mashable.

Към момента на писане не е ясно от кое място тъкмо произлиза подправеният отчет. Крипто списанието Cointelegraph се извини, защото беше един от първите източници, споделили погрешната информация, обещавайки следствие по въпроса.

Старши анализатор на ETF за Bloomberg Ерик Балчунас, който показа песимизъм по отношение на отчетите през цялото време, наподобява за първи път се е натъкнал на новините от Bezinga Newswire през Reuters.

Това надалеч не е първият път, когато подправените крипто вести раздвижват пазара.

Например крипто вложителите преди този момент са били излъгани от подправени прессъобщения за огромни търговски вериги, приемащи криптовалути. Въпреки че всички отчети бяха развенчани много бързо, цената на криптовалутата скача всякога. Разбира се, малко по-късно се връщат до равнищата, на които са преди този момент.

Одобрението на Bitcoin ETF би било огромна вест за крипто промишлеността.

Много бранители на криптовалутата имат вяра, че това ще помогне за легитимирането на Биткойн и ще върне вложителите на пазара. Криптовалутата се бори от предходната година, когато доста компании за постоянни монети и крипто заеми се провалиха. Падането на FTX и продължаващият развой против нейния създател Сам Банкман-Фрайд не престават да насочват вниманието към най-грозните аспекти на крипто.

ETF или борсово търгуван фонд е пакет от вложения, които се търгуват на фондовия пазар. Биткойн ETF би разрешил на вложители на дребно и други да влагат в Биткойн посредством фондовата борса, без да имат цифровия актив.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР