В понеделник служители на Световната здравна организация (СЗО) заявиха, че

...
В понеделник служители на Световната здравна организация (СЗО) заявиха, че
Коментари Харесай

СЗО препоръчва маските само при болни или за хората, грижещи се за такива

В понеделник чиновници на Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че към момента предлагат на хората да не носят маски за лице, в случай че не са заболели от COVID-19 или се грижат за някой, който е болен. Информацията съобщи CNN, представена от организация БГНЕС.
" Няма съответни доказателства, които да подсказват, че носенето на маски от всеобщото население има някаква евентуална изгода. Всъщност има някои доказателства, които допускат противоположното с неправилното носене на маска или вярното ѝ слагане ", споделя доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за незабавни случаи на опазването на здравето на СЗО, на медиен брифинг в Женева, Швейцария.
„ Съществува и казусът, че имаме голям световен дефицит “, сподели Райън за маските и други медицински консумативи. " В момента хората, които са най-застрашени от този вирус, са здравни служащи, които са изложени на вируса всяка секунда всеки ден. Мисълта, че те нямат маски, е ужасяваща ".
Д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни болести към СЗО, също съобщи на брифинг, че е значимо „ да дадем приоритет на потреблението на маски за тези, които се нуждаят най-вече от тях “, каквито са настоящите на предната линия здравни служащи.
" Не предлагаме потреблението на маски, в случай че вие сами не сте заболели и като мярка за попречване на разпространяването оттатък вас, в случай че сте заболели ", сподели Ван Керхове.
„ Маските, които предлагаме, са за хора, които са у дома и които са заболели, както и за тези хора, които се грижат за близки, които са у дома и са заболели “, сподели още специалистът.
Служители на Световната здравна организация предизвестиха на брифинг за медиите предходната седмица, че в международен мащаб има " забележителен дефицит " на медицински консумативи, в това число персонални защитни средства, както и такива за медиците.
" Трябва да бъде ясно ", уточни Ван Керхове предходната седмица. " Светът е изправен пред забележителен дефицит на защитни средства за нашите служащи на предните линии - в това число маски и ръкавици, защитни костюми и и щитове за лице - и отбраната на нашите здравни служащи би трябвало да бъде главен приоритет ".
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР