В понеделник след Miami Open женският тенис ще има нова

...
В понеделник след Miami Open женският тенис ще има нова
Коментари Харесай

Ига Швьонтек – новата №1 в женския тенис


В понеделник след Miami Open женският тенис ще има нова №1 и това е Ига Швьонтек. След непредвиденото решение на Ашли Барти да се отдръпна от тениса полякинята се нуждаеше единствено от една победа в Маями, с цел да се трансформира в новия водач на WTA.

След 6-2, 6-0 над Виктория Голубич в петък вечер задачата е изпълнена. Едва 20-годишната полякиня се изкачи под №2 след купата в Индиън Уелс, а в този момент се трансформира в 28-ата жена, достигнала до №1 в ранглистата.

„ Доста необичайно е това да бъде моя цел за два дни и в действителност да се случи толкоз бързо. Със сигурност е нещо особено да бъда №1. Не съм го очаквала “, сподели тя след успеха.

Тя е най-младата №1 от Каролина Возняки, която бе с 216 дни по-млада през 2010-а. Швьонтек е и първият тенисист от Полша под №1.

Голямото достижение за Швьонтек идва след интервал, в който тя наподобява най-постоянната тенисистка. В момента тя е в серия от 12 победи и има рекордните 21 триумфа от началото на сезона с трофеи в Доха и Индиън Уелс.

Първият огромен триумф за Швьонтек пристигна на Ролан Гарос 2020, когато като №54 в света стигна до купата. През 2021-а завоюва трофеите в Аделаида и Рим и доближи до осминафиналите на всеки един от шампионатите от Големия шлем.

Самата тя не е сигурна до каква степен животът ѝ в този момент ще се промени. „ Не знам каква е реакцията на хората. Трудно е да чакам друго – в никакъв случай не съм била на такава позиция. Ще бъде малко по-различно. Може би ще ме наблюдават малко повече, само че съм подготвена. Честно казано, това е част от работата. От моя позиция не мисля, че нещо ще се промени. Може би ще внимавам да нося чисти облекла и да съставлявам добре тениса. Ще внимавам с това, само че почтено казано съм си същият човек. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР