В понеделник ще върнем на президента изпълнен мандат с правителство,

...
В понеделник ще върнем на президента изпълнен мандат с правителство,
Коментари Харесай

Сачева: Предложеното от ГЕРБ правителство ще бъде с ясен европейски и експертен профил

" В понеделник ще върнем на президента изпълнен мандат с държавно управление, което ще бъде оповестено от Мария Габриел. Това постоянно държавно управление ще бъде с явен европейски и експертен профил ", сподели Деница Сачева от ГЕРБ пред БТВ. По думите ѝ хоризонтът на кабинета ще бъде една година. ГЕРБ ще одобряват оферти за специалисти и от другите партии.

" Разговорите във връзка с структурата и състава на Министерски съвет се водят от госпожа Габриел и са почнали. Те не са секрети. Крайната цел е ясна - в понеделник да има директория със съответната конструкция и с хората, които могат да изпълнят цели, които ясно декларирахме ", добави Сачева. Деница Сачева сподели, че не са водени диалози самата тя да бъде министър в проектокабинета на ГЕРБ.

По думите ѝ цялата парламентарна група е застанала единомислещо зад Мария Габриел, когато е показала целите си, измежду които е и предварителното освобождение на основния прокур. " Нито съм взела участие в диалозите на госпожа Атанасова с който и да било, нито мога да се доверя изцяло на думите на господин Гешев какво тъкмо се е случило. Важното е крайното решение, което е взето, какви са били полемиките и диалозите преди този момент и по какъв начин се е стигнало до това решение не е значимо ", уточни Деница Сачева.

Тя разяснява и тематиката с бюджета. По думите ѝ нарастването на пенсиите, което е планувано в бюджета за тази година, не е застрашено. " Що се отнася до разплащанията в страната, те ще бъдат мощно затруднени. След края на удължителния бюджет детски градини, лечебни заведения, учебни заведения и всевъзможни публични институции, които имат бюджети, свързани с държавния, ще бъдат блокирани и няма да могат да работят ", сподели Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР