В понеделник ще спрат работа и колегите им от МадридТаксиджиите

...
В понеделник ще спрат работа и колегите им от МадридТаксиджиите
Коментари Харесай

Барселонските таксита стачкуват заради Uber

В понеделник ще спрат работа и сътрудниците им от Мадрид

Таксиджиите в Испания не са удовлетворени от хлабавата регулация на Uber (източник: CC0 Public Domain)

Десетки таксита в Барселона започнаха безсрочна стачка в петък. Те блокираха една от основните улици в града в символ на митинг против онлайн услуги като Uber. В понеделник се чака да спрат работа и такситата в Мадрид.

Всичко това се случва единствено два дни преди интернационалния панаир на туризма „ Fitur “ в испанската столица – един от най-големите в света.

Стачката стартира след въвеждането на нови правила от районното държавно управление на Каталуня в петък, които изискват от клиентите да резервират ТПСВ (туристически транспортни средства с водач) като Uber или Cabify минимум 15 минути преди време, в което са фактически нужни.
още по тематиката
„ Отсега нататък нашите таксита ще стачкуват безпределно на Гран Виа “, обявиха от федерацията на такситата „ Elite Taxi ”. Гран Виа е огромна улица, която пресича Барселона. В петъчния следобяд десетки коли блокираха улицата.

Водачите на таксита настояват, че ТПСВ не са таксиметрови услуги по закон и по тази причина би трябвало да бъдат резервирани 12 до 24 часа преди времето на возене.

„ Искаме те да диференцират двете услуги и единственият метод да се направи това е посредством предварителна резервация “, сподели Луис Бербел, началник на Съюза на такситата в Каталуня. „ Петнайсет минути не е нищо, това е засегнатост за бранша “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР