В понеделник се очаква у нас да пристигнат първите количества

...
В понеделник се очаква у нас да пристигнат първите количества
Коментари Харесай

Д-р Николова: Първите количества детски ваксини пристигат в понеделник

В понеделник се чака у нас да дойдат първите количества детски ваксини против К19. Те са за децата от  5 до 11 години, изясни в ефира на БНТ д-р Гергана Николова. 

Предвидено е да има 6 пункта за имунизация, които ще бъдат оповестени на страниците на РЗИ. За София все още те са два - в " Пирогов " и " Софиямед ".

Флаконът на имунизацията съдържа дози за 10 деца, така като те са в по-малки количества от тези при възрастните, но интервалът на слагане на двете игли е същият.

За момента на персоналните лекари няма да бъдат отпускани ваксини. Според Николова обаче е належащо персоналните лекари да правят имунизацията.

" За мен персонално това е по-удобно, защото ние си изготвяме лист с искащи и слагаме ваксини. Ние сме хората в здравната система, които се занимават с профилактика и ваксинопрофилактика ", сподели лекарката.

" Имам деца над 14 години, които са имунизирани и просто желаеха да могат умерено да отидат на учебно заведение. Децата понасят извънредно леко имунизирането, страха на огромния го няма при дребния ", добави тя.

Д-р Николова предложи на хората да продължат да съблюдават противоепидемичните мерки и да не се отпускат единствено тъй като броят на новозаразените с ковид е почнал леко да спада. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР