В понеделник се очаква да бъде изготвена оценката на щетите

...
В понеделник се очаква да бъде изготвена оценката на щетите
Коментари Харесай

Областният управител Ангел Стоев посети засегнатите от наводнението райони в Карлово

В понеделник се чака да бъде направена оценката на вредите от бедствието

„ Всички институции са мобилизирани и оказват помощ за разчистването на кварталите на Карлово, които през последните два дни пострадаха тежко при изобилните превалявания. Реакцията на общината е съответна и напълно навременна, направена е сериозна готовност за възобновяване на наводнените улици и обекти “. Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев откакто посети най-засегнатите места в града. Той беседва с шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, който също бе на мястото на бедствието. Комисар Николов го увери, че при нужда, ще бъдат изпратени спомагателни екипи, само че на този стадий това не се постанова. Те благодариха на командира на 61 Стрямска механизирана бригада  бригаден военачалник Деян Дешков за оказаната помощ на общината и на популацията. По разчистването непрекъснато работят екипи на пожарната, включително и 4 екипа от София, 40 военни от 61 Стрямска механизирана бригада и служащите от всички общински предприятия, както и доста учители и доброволци. Процесът по разчистването се управлява персонално от заместник-кметовете на Община Карлово Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова.

Областният шеф се увери, че към този момент се преодоляват и последствията от снощния проливен дъжд, който докара до ново преливане на отводнителния канал „ Меден дол “. Работи се интензивно и в двора на Професионалната гимназия по железопътен превоз,  разчистват наносите по улиците, отводнени са мазетата на потърпевшите къщи.

Директорът на гимназията Стефан Филчев е обезпокоен, че няма да могат да стартират обикновено новата образователна година. Областният шеф го увери, че незабавно откакто получи документите за нанесените вреди и нужните поправки, ще беседва с министъра на образованието за незабавно разпределяне на средства, с цел да може още идващият месец да стартират ремонтите на потърпевшите работилници и класни стаи.

Областният шеф заяви, че в понеделник чака да получи от Община Карлово оценката на вредите, която Областна администрация незабавно ще придвижи към Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, с цел да може средствата от страната бързо да стигнат до потърпевшите семейства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР