В понеделник САЩ достигнаха мрачна граница в борбата си с

...
В понеделник САЩ достигнаха мрачна граница в борбата си с
Коментари Харесай

Коронавирусът в САЩ е отнел повече животи от шест войни, в които страната е участвала.

 В понеделник Съединени американски щати доближиха мрачна граница в битката си с ковид: повече от 10 хиляди души починаха от COVID-19 в страната, оповестява USA Today, представени от " Фокус ".

Според института Джонс Хопкинс, който наблюдава статистически данни за ковид, броят на смъртните случаи от болестта в страната възлиза на 10 335 души. В същото време, съгласно информация на Министерството на ветераните на Съединени американски щати, коронавирусът е лишил повече животи от шест войни, в които страната е взела участие.

Общо 9961 бойци са убити на бойното поле по време на американската гражданска война, англо-американската война, американско-мексиканската война, индианската война, испано-американската война и войната в Персийския залив. По-рано американският общоприет хирург Джером Адамс съобщи, че идната седмица може да бъде " най-трудната и тъжна “ за американците.

" Това ще бъде нещо като Пърл Харбър или офанзивите от 11 септември, само че не на едно място “, предизвести Адамс. Както отбелязва USA Today, повече от хиляда души умират от ковид в Съединени американски щати всеки ден, което е повече от двойно по-често от двете най-смъртоносни болести в страната - рак на белия дроб и грип. Има обаче положителни вести.

Според представители на Министерството на здравеопазването всички признаци демонстрират, че епидемията е покрай своя пик в толкоз огромни региони като Ню Йорк и щата Вашингтон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР