В понеделник руският президент Владимир Путин одобри продажбата на местното

...
В понеделник руският президент Владимир Путин одобри продажбата на местното
Коментари Харесай

Mercedes почти свободни от Русия: Путин одобри продажбата на местно подразделение - Икономика

В понеделник съветският президент Владимир Путин утвърди продажбата на локалното поделение за финансови услуги на Mercedes-Benz (MBGn.DE) на съветския авто дилър Avtodom, с което немският авто производител се приближи до цялостното освобождение от съветските си активи, написа Ройтерс.

През март предходната година Mercedes-Benz прекрати производството в завода си в Русия и спря износа за страната, а през октомври съобщи, че ще се откаже изцяло от съветския пазар, продавайки дялове от съветските си активи на локален вложител.
Излизането на компанията е част от отлива на международни компании от Русия, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари предходната година.

Съгласно съветското законодателство Путин е задължен да утвърди продажбата на дялове в съветски финансови или енергийни предприятия, а за покупко-продажби, в които вземат участие компании от по този начин наречените " вражески " страни, наложили наказания против Русия, се изисква утвърждение от обособена държавна комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР