В понеделник Русия обяви нови "хуманитарни коридори" за транспортиране на

...
В понеделник Русия обяви нови "хуманитарни коридори" за транспортиране на
Коментари Харесай

Украйна разкритикува "неморалния" трик, след като Москва заяви, че ще позволи на цивилни граждани да избягат в Русия

В понеделник Русия разгласи нови "хуманитарни коридори " за превозване на украинците, попаднали в клопката на бомбардировките, до самата Русия и до нейния съдружник Беларус - ход, който Киев незабавно отхвърли като аморален трик, съобщи Ройтерс.

Съобщението пристигна след два дни на несполучливо преустановяване на огъня, с цел да се разреши на цивилните да избягат от обсадения град Мариупол, където стотици хиляди хора са в капан без храна и вода, подложени са на непрестанни бомбардировки и не могат да изтеглят ранените си.

Новите "коридори " ще бъдат отворени в 10:00 ч. московско време (07:00 ч. по Гринуич) от столицата Киев и източните градове Харков и Суми, както и от Мариупол, заяви съветското министерство на защитата.

Според картите, оповестени от осведомителната организация РИА, коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще могат да отидат единствено в Русия. Русия също по този начин ще провежда въздушен превоз, с цел да транспорти украинците от Киев до Русия, съобщи министерството.

"Опитите на украинската страна да заблуди Русия и целия цивилизован свят... този път са безполезни ", обявиха от министерството.

Говорителят на украинския президент Владимир Зеленский назова този ход "напълно аморален " и съобщи, че Русия се пробва да "използва страданията на хората, с цел да сътвори телевизионна картина ".

"Те са жители на Украйна, би трябвало да имат право да се изтеглят на територията на Украйна ", съобщи представителят пред Ройтерс.

"Това е един от проблемите, които водят до разрушение на филантропичните коридори. Изглежда, че те са съгласни с тях, само че самите те желаят да дават филантропична помощ за фотография по малкия екран и желаят коридорите да водят в тяхната посока. "

Нахлуването на Русия беше наказано по целия свят, накара повече от 1,5 милиона украинци да избягат в чужбина и провокира огромни наказания, които изолираха Русия по метод, който в никакъв случай до момента не е бил прилаган от толкоз огромна стопанска система.

Русия отхвърля да е съзнателно ориентирана против цивилни жители. Тя назовава акцията, която стартира на 24 февруари, "специална военна интервенция " за разоръжаване на Украйна и арестуване на водачи, които назовава неонацисти. Украйна и нейните западни съдружници настояват, че това е транспарантен предлог за инвазия за завземане на страна с население от 44 милиона души.

Снимка: Ройтерс

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР