В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън заяви от Киев,

...
В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън заяви от Киев,
Коментари Харесай

Байдън от Киев:Завоевателната война на Путин се проваля

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи от Киев, че една година след нахлуването в Украйна " завоевателната война на Путин се проваля ", съобщи CNN.

" Путин смяташе, че Украйна е слаба, а Западът е разграничен ", сподели Байдън, застанал паралелно до украинския президент Владимир Зеленский. " Мислеше, че може да ни надвие. Не мисля, че мисли по този начин сега. "

" Той просто бърка ", сподели Байдън за Путин. " Една година по-късно доказателствата са тук, в тази стая. Стоим тук дружно. "

Посещението на Байдън в Украйна, първото му след нашествието, беше извънредно алегорично и имаше за цел да покаже трайната американска поддръжка за страната и нейния народ.

В речта си Байдън напомни по какъв начин двамата със Зеленский са разговаряли по телефона, до момента в който " съветските самолети са били във въздуха, а танковете са прекосявали през вашата граница ".

" Казахте ми, че сте чули детонации на назад във времето ", сподели Байдън. " Никога няма да го не помни. "

" Светът беше на път да се промени ", споделя той и си спомня какво го е помолил Зеленски да направи по време на телефонния диалог: " Съберете международните водачи. Помолете ги да поддържат Украйна.

Снимка:DW

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР