В понеделник президентът на Естония Алар Карис одобри закон за

...
В понеделник президентът на Естония Алар Карис одобри закон за
Коментари Харесай

Естония разтрогна договора с Русия за правна помощ

В понеделник президентът на Естония Алар Карис утвърди закон за денонсиране на контракта за правна помощ с Русия , оповестиха от президентската канцелария.

В обяснителната записка към закона се показва, че двустранните връзки на Естония с Русия би трябвало да се запазят единствено дотолкоз, доколкото са нужни .

В същото време ще бъде непокътната опцията за съдействие с Русия по цивилен, фамилни и наказателни каузи , като за решаването им в бъдеще ще се употребяват разпоредбите на интернационалното частно право и интернационалните конвенции.

На 20 март естонският парламент утвърди импортирания от държавното управление законопроект за денонсиране на контракта с Русия .

Договорът за правна помощ беше подписан през 1993 година в Москва и влезе в действие на 19 март 1995 година с автоматизирано възобновяване на всеки пет години. За да се денонсира договорът, другата страна би трябвало да бъде известена минимум шест месеца преди приключването на петгодишния интервал на контракта.
 Естония постави завършек на значим контракт с Русия
Естония постави завършек на значим контракт с Русия

Нови ограничения против съветската експанзия

Настоящият петгодишен интервал ще завърши на 18 март 2025 година Следователно нотата за денонсиране би трябвало да бъде предадена на Русия до 18 септември 2024 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР