В понеделник от Boeing оповестиха, че авиопревозвачът SunExpress е използвал

...
В понеделник от Boeing оповестиха, че авиопревозвачът SunExpress е използвал
Коментари Харесай

Тази компания поръчва 737 MAX въпреки проблемите на модела

В понеделник от Boeing оповестиха, че авиопревозвачът SunExpress е употребявал опцията си за закупуване на 10 спомагателни самолета 737 MAX 8, съобщи MarketWatch. Общата стойност на машините е 1,2 милиарда $, а посредством тях общият брой от този модел, притежаван от компанията ще доближи 42.

" Съжаляваме за въздействието, което прекъсването на полетите на MAX оказва върху SunExpress и техните клиенти ", разяснява основният изпълнителен шеф на Boeign Commercial Airplanes Стан Дийл. " Екипът на Boeing работи интензивно за безвредното връщане на самолетите в употреба и обезпечаване потенциал за SunExpress, с цел да могат да продължат да активността си на гръбнак на въздухоплаването на турската туристическа промишленост. "

Авиопревозвачът, който прави непрекъснати полети сред Европа и Турция, обаче е измежду дребното компании, които се доверяват на 737 MAX. След две произшествия с модела по-рано тази година той беше спрян от приложимост в целия свят. В момента Boeing към момента работят върху подобряването на софтуера на модела. Мярката би трябвало да предотврати сходни произшествия в бъдеще, откакто двете нещастия лишиха живота на съвсем 350 души.

А макар уверенията на американския производител, че 737 MAX ще е в небето до края на годината, множеството компании, които имат модела във флотилиите си, са по-скоро скептично настроени към сходен времеви небосвод. Преди няколко самолетни компании към този момент удължиха периода, в който чакат моделът да може да се употребява, като евентуално това ще се случи след нова година.

Междувременно стана ясно, че моделът 737 NG също има проблеми, единствено че хардуерни. Преди седмица незабавна инспекция на 810 летателни апарата разкри 38 проблематични самолета, при които се постановат поправки или подмяна на частта, прикрепваща фюзелажа към крилото.

В резултат на новината за поръчката на 737 MAX акциите на Boeing нарастнаха с 1,15% 371,68 $ за акция, а по отношение на същата дата на предходната година растежът е от 15,3%. Индексът Dow Jones Industrial Average набъбна с 0,8% до 28004,89 пункта, което е негова исторически рекордна стойност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР