В понеделник организираме национална кръгла маса по проблемите с бързи

...
В понеделник организираме национална кръгла маса по проблемите с бързи
Коментари Харесай

Мая Манолова: До няколко седмици подхващам пак бързите кредити

" В понеделник организираме национална кръгла маса по проблемите с бързи заеми. Проектът ми има за цел да даде пълномощия на съда за интервенция при непозволени практики от страна на компаниите за бързи клредити по отношение на жителите. "

``
реклама

Това разяснява в студиото на " Плюс минус " по Нова тв омбудсманът Мая Манолова.

" Банките имат пълномощията да разподават имущество на длъжника си. Моят законопроектс промени отлежава в Народното събрание. Дала съм го от дълго време. Там имат време за всевъзможни диспути, само че не и за това, което директно касае жителите. Проблемите на жителите нямат цвят, подготвили сме законодателни промени, които да им дадат повече права. Депутатите нямат време да се занимават очевидно.

Имам случай от предходната седмица за бърз заем от 2000 лв., при който задължават жителя да заплати застраховка 1 500 лв., с цел да го вземе - злоупотребите са десетки. 
Има големи такси за експресно обслужване или за ненамиране на обезпечение на поръчител с високи осигуровки. Или такса за посещаване на място. 
Това е животът на българина. 

Бързите кредити нормално са за заплащане на сметки - ток, парно, вода, те не са за разкош. Има европейско законодателство, което не разрешава неравноправните клаузи. Има обвързване в закона да не се надвишава оскъпяването повече от 51 %. 
Хората затъват. Когато заемът ти нарастне 5 пъти, ти си приключен. Десетки хиляди български жители нямат никакъв късмет - това не се случва в никоя друга страна. Предполагам, че до няколко седмици ще предизвикаме обществена полемика. Ще упорствам и ще натискам депутатите да се заемат с разглеждането на законопроекта ми. "  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР