В понеделник Норвегия откри вражески огън по България. Нападките дойдоха

...
В понеделник Норвегия откри вражески огън по България. Нападките дойдоха
Коментари Харесай

Норвегия №1 по балтии и картони

В понеделник Норвегия откри противников огън по България. Нападките пристигнаха в навечерието на значимия конфликт сред двата отбора, влезнали в неприсъствен спор за първото място в своята група от Лигата на нациите. Това единствено сподели, че скандинавците са тези, които се усещат уязвими преди решителната среща в Осло. Показаха и че напрежението е в техния лагер. И с право, тъй като те ще търсят наложителна победа и реванш за провалянето в София с 0:1 отпреди месец. А и очевидно са си правили други сметки след жребия, само че те не излизат за момента.

Селекционерът им Ларс Лагербек даже разгласи, че може да си тръгне, в случай че не ни бие. Сякаш ние сме Фарьорски о-ви, а не четвърти в света, въпреки и отпреди 24 години. За похлупак отново той изясни в понеделник по какъв начин в ДНК-то на „ лъвовете “ било заложено да лежат по терена. Опитният другояче експерт визираше мача на националния стадион „ Васил Левски “ през септември, когато още веднъж разкритикува стила ни на игра.

 %d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b5%d0%ba

Не отива обаче на човек, водил през годините Швеция, Нигерия и Исландия, да демонстрира липса на почитание към противника. При все, че ни е побеждавал толкоз пъти със своята татковина. Явно обаче той и неговият щаб не умеят да губят. Важно качество, което не всеки има. Но както е споделил американският стихотворец Карл Сандберг: „ Да умееш да губиш значи да се научиш да печелиш “. Не проличава норвежците да са стигнали до този футболен урок в развиването си. Може би това е и повода да не вземат участие на огромен конгрес към този момент 18 години.

А на инат на думите на Лагербек, статистиката демонстрира нещо напълно друго – Норвегия е най-грубият тим в нашата група. Данните са на УЕФА, под чиято закрила се организира и шампионата. А американският колос ESPN ги удостоверява на своя уебсайт.

Според индикаторите, скандинавците са водачи в две връзки – по осъществени нарушавания и по картони. Красноречиво. Дори във въпросния дуел на националния стадион „ Васил Левски “, те са създали внушителните 29 фаула. Нито един различен тим в групата ни не може да се похвали с сходно „ достижение “. В мача против Кипър селекцията на Лагербек е нарушила разпоредбите в 21 случая. Общият брой фаулове на норвежците след първите им три мача е 62 или приблизително по над 20 на среща. На втора позиция по този индикатор е Словения с 50. А тимът на Петър Хубчев е работил най-чисто от своите съперници – 40 нарушавания. Кипър е с 49.
Е, господин Лагербек, кой е неприятният в тази ситуация? Тук някъде е хубаво да се вметне, че след първите три кръга от груповата фаза от Лига C e показан единствено един червен картон… и той е за същата тази Норвегия. И по този индикатор „ викингите “ са водачи – 7 жълти и един червен картон. Останалите три тима са с по 7 жълти картона.
Така че, господин Лагербек, когато сочите с пръст някого, не забравяйте, че другите три сочат към вас. Което ще рече, че когато критикувате, първо вижте себе си…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР