В понеделник над западната половина от страната ще преобладава слънчево

...
В понеделник над западната половина от страната ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Слънце или дъжд: С какво време ще посрещнем седмицата

В понеделник над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Над Източна България облачността ще е по-често забележителна, след обяд над югоизточните региони купеста и купесто-дъждовна. Там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър, вечерта ще отслабне и в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад.
Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и тук-там по северното крайбрежие към момента ще превалява. След обяд преваляванията и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури 27-29 градуса. Температурата на морската вода е към 26 градуса. Вълнението на морето ще е към 3 бала, след пладне ще отслабне.
В планините облачността ще е раздрана, след обяд - купеста и купесто-дъждовна и основно в Родопите ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по високите елементи до мощен югозападен вятър. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 18 градуса, на 2000 метра - към 12.
Във вторник облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево време, съвсем без превалявания. В Дунавската низина ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 25 и 30 градуса. В сряда с увеличаване напразно от запад-северозапад температурите още веднъж ще стартират да се намаляват. По преминаващия фронт, тук-там от северозапад на югоизток, ще превали и прегърми, с по-голяма възможност в планинските региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР