В понеделник на кортовете на тенис клуб „Левски в София

...
В понеделник на кортовете на тенис клуб „Левски в София
Коментари Харесай

София ще бъде домакин на два турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour

В понеделник на кортовете на тенис клуб „ Левски " в София ще започва шампионата за дами от веригата UTR Pro Tennis в Плевен. Състезанието е с награден фонд от 20 хиляди $. До момента в България се организираха шест шампионата от веригата от началото на годината.

България ще бъде показана от Джулия Терзийска, Елица Костова, Лия Каратанчева, Зиновия Ванева, Даря Шаламанова и Габриела Михайлова.

От 29 август на кортовете на Търговска колегия „ Люлин 6 " в София пък ще се организира различен шампионат от веригата.

Така Българската федерация по тенис продължава да обезпечава опция за родните състезатели да премерят сили на интернационално равнище. Така те запълват с мачове против задгранични съперници паузите, в които не са на ITF шампионати. Второ - дуелите са все против равностойни съперници, тъй като UTR системата разпределя състезателите по непосредствен ранкинг. Трето - всеки тенисист има обезпечени пари от наградния фонд (по към 500 долара), които нарастват с всяка победа. Също по този начин всеки играч има обезпечени най-малко пет мача.

Междувременно през месец ноември са планувани два шампионата за мъже от веригата UTR в България.

В момента Българска федерация по тенис договаря с UTR за основаване на зимна детска тенис лига. Така ще бъдат обезпечени благоприятни условия за надпревари и публични мачове и за по-младите тенисисти.

През месец септември на кортовете на БТНЦ ще се организира извънредно значимата среща за Купа Дейвис сред България и Южна Африка. Приканваме всички фенове на тениса да поддържат националите. При триумф България ще се изкачи в първа група на Световното отборно състезание. След това стартира и перлата в календара на БФТ, а точно седмото издание на Sofia Open.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР