В понеделник Microsoft потвърди слуховете относно новите съкращения в компанията

...
В понеделник Microsoft потвърди слуховете относно новите съкращения в компанията
Коментари Харесай

Microsoft потвърди допълнителните уволнения, освен анонсираните през януари съкращения на 10 хиляди души

В понеделник Microsoft удостовери слуховете по отношение на новите съкращения в компанията — една седмица след началото на фискалната 2024 година Става дума за спомагателни съкращения, с изключение на обявените още през януари уволнения на 10 хиляди души.

Известно е, че през същия интервал на предходната година Microsoft още веднъж разгласи уволнението на дребен брой чиновници — евентуално също след обобщаване на фискалната година.

След като нуждата от спомагателен личен състав, нает по време на пандемията, изчезна, Amazon, Гугъл, Microsoft и други софтуерни колоси оповестиха огромни съкращения. Освен това преди няколко месеца Microsoft съобщи, че клиентите се стремят да спестят разноски за облачни-услуги, което също води до понижаване на потребността от личен състав.

Говорител на Microsoft отхвърли да каже тъкмо какъв брой чиновници ще бъдат съкратени този път. През януари основният изпълнителен шеф Сатя Надела издаде меморандум, в който се показва, че компанията има намерение да усъвършенства своята линия от хардуерни артикули и да редуцира наетото пространство.

В понеделник обаче Microsoft подаде уведомление, съгласно което стана известно, че 276 души в „ родния “ щат на компанията Вашингтон ще бъдат уволнени, от които 66 работят отдалечено. Вече се появиха даже известия от търговци и експерти по обслужване на клиентите в обществените медии по отношение на загубата на работни места.

Microsoft сподели в писмо до CNBC, че организационните и кадрови корекции са нужна и рутинна част от бизнеса на компанията и тя ще продължи да дава цели на вложението в стратегически напредък, с цел да обезпечи бъдещето на Microsoft, както и да поддържа клиентите и сътрудниците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР