В понеделник Microsoft официално даде начало на предварителните поръчки на

...
В понеделник Microsoft официално даде начало на предварителните поръчки на
Коментари Харесай

Очилата за смесена реалност за Windows 10 Fall Creators Update вече са в предварителна продажба



В понеделник Microsoft публично даде начало на предварителните поръчки на устройствата за смесена действителност, които ще работят с идното обновяване Windows 10 Fall Creators Update. Samsung Odyssey ще добави портфолиото от хардуерни решения на Acer, Dell, HP и Lenovo, а има и новости при услугите. Microsoft разгласи две нови услуги за смесена действителност - обществената мрежа AltspaceVR (която компанията неотдавна купи) и Halo: Recruit - VR план на 343 Industries - разработчиците зад паметната игра Halo.

Въпреки че на процедура определението за смесена действителност включва в себе си добавената действителност (AR - augmented reality) и виртуалната действителност (VR), първото потомство на устройствата за смесена действителност ще съставлява VR системи. Microsoft споделя, че очилата ще могат да се свързват с над 20 000 приложение в Microsoft Store, както и със SteamVR игри - Superhot, Space Pirate, Arizona Sunshine и доста други.

До този миг всички устройства за смесена действителност бяха налични само за разработчици. Днес Microsoft показа, че доставките към потребителите ще стартират на 17-и октомври - датата, на която Windows 10 Fall Creators Update ще се запъти към компютрите на хората.

Ето и лист с устройствата и техните цени в Съединени американски щати:

Решението на Samsung, което е и най-скъпото в листа, наподобява една стъпка пред останалите - до момента в който другите залагат на двойка екрани с резолюция 1440x1440 пиксела, при Odyssey тя е 1440x1600 за всяко око, а самите екрани са AMOLED. Зрителните ъгли също са малко по-добри - 110 градуса, в съпоставяне със 105 за останалите устройства. Интересно е също по този начин, че Microsoft не споделиха информация за потребителски дебют на личната им разработка HoloLens, която разнообразни разработчици и промишлености тестват към този момент повече от година.

Всички системи се свързват с компютъра чрез 4 метров кабел с HDMI 2.0 и USB 3.0 съгласуваност. Samsung Odyssey ще бъде разполагаем на 7-и ноември и ще включва и чифт контролери в пакета. Още нямаме информация по кое време устройствата ще дойдат на българския пазар и на какви цени.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР