В понеделник Манчестър Юнайтед подписа договор за 1,1 милиарда долара

...
В понеделник Манчестър Юнайтед подписа договор за 1,1 милиарда долара
Коментари Харесай

Кой ще облича Манчестър Юнайтед през следващите десет години?

В понеделник " Манчестър Юнайтед " подписа контракт за 1,1 милиарда $ с Adidas, с което партньорството сред двете страни се удължава с още 10 години.

„ Манчестър Юнайтед “, чиито американски притежатели обмислят продажбата на клуба, ще се завърне в доходоносната Шампионска лига на УЕФА тази година, откакто през предишния сезон под управлението на мениджъра Ерик загар Хаг приключи в топ 4 на Висшата лига.

Германският колос за спортни дрехи Adidas стана формален спонсор на оборудването на клуба през сезон 2015/16 година след 23 години, в които за това се грижеше Nike. Сделката тогава беше на стойност 750 млн. паунда – връх за времето си.

" Новата договорка усилва фокуса върху женския тим на „ Манчестър Юнайтед “ след повторното му създаване през 2018 година ", декларират от клуба, който към момента води договаряния за продажба, откакто американските притежатели, семейство Глейзър, започнаха публично процеса в края на предходната година.

Сред евентуалните претенденти за клуба са катарският шейх Джасим бин Хамад ал Тани и английският милиардер Джим Ратклиф.

Новият контракт с Adidas ще продължи партньорството до юни 2035 година, като първичното съглашение с Adidas обвързва част от годишните заплащания с присъединяване на клуба в Шампионската лига, съгласно последния годишен отчет на компанията, представен от Reuters.

Неуспехът на клуба да играе в Шампионската лига в два или повече поредни сезона понижава годишните му доходи от контракта с 30% от използваната сума.

" Ще съвместим традиция и иновация, с цел да зарадваме както играчите, по този начин и почитателите ", декларира основният изпълнителен шеф на Adidas Бьорн Гюлден.

Миналия месец 20-кратните първенци на Англия по футбол покачиха прогнозите си за годишната облага и приходите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР