В понеделник Кристиан Таков щеше да навърши 57 години.Филмът за

...
В понеделник Кристиан Таков щеше да навърши 57 години.Филмът за
Коментари Харесай

“Голямото жури“ за Кристиан Таков: Той е нашият модерен трагичен герой

В понеделник Кристиан Таков щеше да навърши 57 години.Филмът за него “Моралът е положителното ” може да бъде забелязан в кино " Люмиер " и в " Дом на киното ". Кристиан Таков умря през 2017 година

" Гледах кино лентата, доста ме докосна, даже два пъти по време на прожекцията се просълзих.Това е нещо, което би трябвало да се гледа. Ако не кино лентата, най-малко хората би трябвало да прочетат кой е бил той, какво е споделил, защо се е борил. Мога да го дефинира като герой за едни неща, в които и аз имам вяра и съм уверен, че доста други българи също имат вяра, само че нямат опцията да го изразят по красноречивия метод, както Кристиан Таков ". Това разяснява влогърътСтефан Попов - Чефо.

Посредствеността е безконечна борба, уточни от своя страна рекламистът Мартин Димитров. " При нас този проблем е по-обострен, тъй като социализма, в който живяхме, там посредствеността е толерирана за сметка на партийната принадлежност.Вмомента битката с посредствеността е много по-трудна. Аз мисля, че в случай че в този момент Ленинстане и ни види, той ще види форма на развъртян социализъм, каквато мъчно си е представял ", съобщи Димитров.

" Кристиан Таков беше човек, който показваше същината на правото, в която моралът има значение и е обвързван с духа на закона. За страдание си отиде доста млад ", сподели писателят и правист Александър Шпатов.

" Хора с дълготрайна визия и проницателност в никакъв случай няма задоволително. За да реализира това, човек има потребност да е страдал – това на процедура е дефиницията на трагичния воин. В доста връзки Кристиан Таков е нашият съвременен драматичен воин, който си отиде млад. В това няма случайност. Аз считам, че животът против течението, на който той се беше отдал -за него се заплаща огромна цена и той я заплати ", разяснява журналистът Мария Спирова.

Миналата седмица посетител в радио поредицата “С другари на кино ” беше, който наблюдава живота на юриста и учител Кристиан Таков. Веселин Диманов показа, че работата по “Моралът е положителното ” е траяла три години. Заглавието на кино лентата е мисъл на Таков от края на живота му.

Диманов показа, че двамата се срещнали преди няколко години, когато го е интервюирал по тематиката за правосъдната промяна.

Здравата основа в живота на Таков е фамилията му, като това се отнася най-много за майка му. Тя е помогнала и за написването на сюжета. Диманов е имал достъп до архива на Таков. Режисьорът показа, че юристът е написал автобиография на 17 години, като цитира нейния край.

“Това е една история, която не може да бъде разказана простовато, а би трябвало да се вникне в нея и да се набележат моментите, които са значими за индивида ”, приключи Диманов.

След като " Голямото жури " си спомни за Кристиан Таков, водещият Александър Детев благодари на Таков за смисъла, смелостта и мъдростта и изрази съжалението си, че му се пада непостижимата задача да направи преход от Кристиан Таков към настоящите политически събития и в частност - Бойко Борисов. В четвъртък водачът на ГЕРБ даде изявление пред bTV, в което се разгласи за съществени взаимни отстъпки.

" 260 000 индивида в Българияса дали своят вот на хартия и има 9 042 недействиетелни бюлетини. Това е 3,4% от бюлетините. На предишните избори прз ноември 330000 са дали своят вот на хартия, 11315 са недействителните -пак се пада 3,4%. 2017 година, когато всички гласувахме на хартия, процентът е бил 8,3, а 2014 година - 6,6%. А приместните избори този % в някои общини стига до 30% ", уточни Александър Шпатов по отношение на изказвания на Борисов.

" Бойко за следващ път спекулира и жонглира с обстоятелства, които са толкоз елементарно проверими. Пита се в задачата – за всичко останало, което приказва в това изявление, за всичко останало, което приказва с години наред, в случай че с такива елементарно проверими обстоятелства жонглира, какво ли прави с обстоятелствата, които по-трудно могат да се ревизират? ", попита писателят.

Мартин Димитров пък изрази мнението, чеинтервюто е било зле водено. " В тази обстановка би трябвало да кажеш незабавно, че обстоятелствата не са правилни, задоволително изрично – да стане ясно на феновете ", съобщи той.

" В последна сметка Бойко Борисов мен най-вече ме впечатли, че от дълго време не е ходил в телевизия. Той от дълго време е във Facebook жанра и там оперира добре. Той от самото начало държеше самодейността в това изявление. Аз не разбрах напълно къде е подигравателен, къде е манипулативен. Работата на журналиста беше да ни осведоми и насочи като фенове ", счита рекламистът.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР