В понеделник, компанията за споделени транспортни услуги Lyft започна срещите

...
В понеделник, компанията за споделени транспортни услуги Lyft започна срещите
Коментари Харесай

Силен интерес към акциите на Lyft повишава финансовата оценка на компанията

В понеделник, компанията за споделени транспортни услуги Lyft стартира срещите си с вложители по отношение на подготовката за първично обществено предложение, което се чака да стартира идната седмица. Според информация от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати Lyft възнамерява да продаде 30,77 милиона акции на цена сред 62 и 68 $ на единица, което ще вдигне цената на компанията до 21-23 милиарда $.



Като една от двете преобладаващи компании на своя пазара (другата, несъмнено, е Uber), Lyft дава услугите си на 30 милиона души в Северна Америка единствено в границите на предходната година, генерирайки 8,1 милиарда $ в брутни резервации и 2,2 милиарда $ доходи. Подобно на най-големия си противник Uber, който също възнамерява да провежда първично обществено предложение тази година, Lyft към момента не може да се похвали, че е рентабилна компания, като чистите ѝ загуби възлизат на 911 милиона $ през 2018 година.

Въпреки сериозните подозрения по отношение на дълготрайната жизненост на този бизнес модел, от Lyft разясняват, че има сериозен интерес към техните акции. Според Reuters първичното обществено предложение на компанията към този момент е привлякло доста предварителни поръчки, което демонстрира, че в последна сметка цената на акциите може да се окаже по-висока от в началото оповестената. Както демонстрира диаграматра, повишението на цените би могло да се отрази на цялостната оценка на компанията и тя да надмине котата 24 милиарда $.
 Infographic: How Lyft`s Upcoming IPO Measures Up | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР