В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля свой

...
В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля свой
Коментари Харесай

Индия се готви за полет до Луната

В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля собствен галактически уред към Луната, откакто предходната седмица проблем в горивната система отсрочи пуска. Индия интензивно се пробва да стане четвъртата нация в света – след Русия, Съединени американски щати и Китай – чийто галактически уред каца на земния сателит, написа БГНЕС.

Новият опит за пускане на „ Чандраян”-2 (Лунна каляска в някои от индийските езици, в това число санскритски и хинду) е плануван за 14:43 локално време в понеделник, споделиха от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

„ „ Чандраян” 2 е подготвен да занесе един милиард фантазии на Луната - в този момент повече от когато и да било ", споделиха от организацията.

Първият опит за пуск беше анулиран по-малко от час преди плануваното политане заради това, което управляващите описаха като „ техническа повреда”. Местните медии, цитирайки чиновници на ISRO, споделиха, че казусът е бил с приключване на гориво.

Агенцията заяви посредством Туитър в събота, че подготвителните работи за старта са били сполучливи.

„ Чандраян” 2 ще бъде изведен в космоса от най-мощната ракета на Индия.

Експертите обявиха, че при такива задачи би трябвало да се чакат неуспехи, като се има поради тяхната трудност и че е по-разумно да се забави стартирането, вместо да се поемат опасности, които могат да застрашат плана.

„ В такава амбициозна и влиятелна задача като гази с „ Чандраян”-2, човек не може да разчита на шанса, даже в случай че бъде открит дребен недостатък”, сподели пред Агенция Франс Прес Раджесвари Пилаи Раджагопалан, началник на галактическата политика в мозъчния концерн Фондация за наблюдение на проучванията.

Бившият академик от НАСА Кумар Кришен сподели, че галактическата организация на Индия би трябвало да бъде поздравена за предприемането на амбициозни планове като „ Чандраян”-2.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР