В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля свой

...
В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля свой
Коментари Харесай

Индия прави нов опит да изпрати свой космически апарат на Луната

В понеделник Индия ще направи втори опит да изстреля собствен галактически уред към Луната, откакто предходната седмица проблем в горивната система отсрочи пуска. Индия интензивно се пробва да стане четвъртата нация в света – след Русия, Съединени американски щати и Китай – чийто галактически уред каца на земния сателит, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Новият опит за пускане на Чандраян-2 (Лунна каляска в някои от индийските езици, в това число санскритски и хинду) е плануван за 14:43 локално време в понеделник, споделиха от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

" Чандраян 2 е подготвен да занесе един милиард фантазии на Луната - в този момент повече от когато и да било ", споделиха от организацията.

Първият опит за пуск беше анулиран по-малко от час преди плануваното политане заради това, което управляващите описаха като " техническа щета ". Местните медии, цитирайки чиновници на ISRO, споделиха, че казусът е бил приключване на гориво.

Агенцията заяви посредством Туитър в събота, че подготвителните работи за старта са били сполучливи.

Чандраян 2 ще бъде изведен в космоса от най-мощната ракета на Индия.

Експертите обявиха, че при такива задачи би трябвало да се чакат неуспехи, като се има поради тяхната трудност и че е по-разумно да се забави стартирането, вместо да се поемат опасности, които могат да застрашат плана.

" В такава амбициозна и влиятелна задача като гази с Чандраян-2, човек не може да разчита на шанса, даже в случай че бъде открит дребен минус ", сподели пред Агенция Франс Прес Раджесвари Пилаи Раджагопалан, началник на галактическата политика в мозъчния концерн Фондация за наблюдение на проучванията.

Бившият академик от НАСА Кумар Кришен сподели, че галактическата организация на Индия би трябвало да бъде поздравена за предприемането на амбициозни планове като Чандраян-2.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР