В понеделник Европейската прокуратура в България започна операция за измами

...
В понеделник Европейската прокуратура в България започна операция за измами
Коментари Харесай

Европрокуратурата води 143 разследвания с щети за 492 млн. евро в България

В понеделник Европейската прокуратура в България стартира интервенция за измами с парникови квоти, свързани с 9 топлофикационни сдружения, с предприемача Христо Ковачки, както и с верифициращите компании, които ревизират излъчванията и ги подават към Изпълнителната организация за околна среда, напомня " 24 часа ".

 

Годишният отчет за активността на Европейската прокуратура през 2022 е с акцент върху измамите в Европейски Съюз, които засягат обществените доходи, и по-специално трансграничните измами с Данък добавена стойност. До края на 2022 година Европейската прокуратура е водила 1117 следствия с общи изчислени вреди от 14 милиарда евро, съвсем половината, от които 47% са резултат от измами с Данък добавена стойност.

 

През 2022 година Европейската прокуратура е получила и обработила 3318 сигнала за закононарушения и са стартирани 865 следствия. Съдилищата в страните от Европейски Съюз са запорирали активи за 359,1 милиона евро по досъдебните производства. През 2021 година тази цифра беше 147,3 милиона евро, което е 7 пъти повече.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР