В понеделник е последният почивен ден за Великден и въпреки,

...
В понеделник е последният почивен ден за Великден и въпреки,
Коментари Харесай

Ремонтите на мостове по „Тракия” и „Хемус” – до края на юни

В понеделник е последният почивен ден за Великден и макар, че доста хора са слели дните си с празниците при започване на май, от АПИ са подготвени със специфични ограничения за облекчение на трафика. Камионите още веднъж ще бъдат спрени от 14 до 20 часа вечерта.
На доста места придвижването се затруднява от ремонтите. На автомагистрала „ Тракия " те са на виадуктите на 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. На автомагистрала „ Хемус " също се прави реорганизация на няколко уреди, осведоми NOVA.
Причината - ремонтите, които поради своята неотложност нямало по какъв начин да бъдат отлагани. „ Извършват се поправки, които са безусловно нужни, част от тях са тежки поправки - по долно, по горно строене, замяна на настилка, поправки, които не се осъществявани дълги години ", изясни инж. Иван Василев от АПИ.

От 10 ч. тази заран до 10 ч. във вторник на „ Тракия " и „ Хемус ", ще има по две ленти за всички прибиращи се към София, даже в правите с поправки.

От пътната организация изясняват, че работата по главните пътища ще продължи най-малко още два месеца,

само че през летния сезон пътуването по автомагистралите ще бъде по-лесно. „ Правим всичко допустимо, там където технологията разрешава и да не се наруши качеството, преди дейния летен сезон да освободим тези уреди ", изясни инж. Василев.

Междувременно, водачите би трябвало да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден, един екип стопира сред 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили санкции и такси на неизрядните водачи на стойност 570 000 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР